Koteletter med saus og grønnsaker
Jeg tilhører den delen av befolkningen som synes at en saftig kotelett er både skikkelig godt og veldig enkelt å lage. Legg merke til at jeg skriver saftig, for det må den være. Det forutsetter at koteletten du kjøper må være litt tykk. Og så må du for all del la alt fettet være på mens du steker koteletten. Så får du heller skjære det vekk etterpå. Uten fett, blir koteletter pr definisjon tørt!
Når jeg tilbereder kotelettene på denne måten, lager jeg også superkjapp og kjempegod saus til, i samme panne. Perfekt!
Dette trenger du til 4 personer:
4 koteletter
salt og pepper
litt smør og olje til steking
3 fedd hvitløk
4 røde sjalottløker eller 1 vanlig rødløk
2 ss creme fraiche
ca 1 dl vann
200 g rosenkål
1 bunt asparges
kokte poteter til servering
Skjær noen snitt i fettranden på kotelettene og dryss over godt med salt og pepper. Varm opp smør og olje i en stekepanne og brun kotelettene på sterk varme i 3-4 minutter på hver side, til de blir gyllenbrune. Dersom du ikke har en stor stekepanne, bruner du to og to om gangen.
Mens kotelettene stekes, finhakker du hvitløken og deler rødløken i båter. Ta kotelettene ut av pannen. Skru varmen ned på litt under medium varme og ha i løken og hvitløken. La det surre i noen minutter. Ha i creme fraich og vann og rør rundt. Legg i kotelettene igjen, sett på lokk og la det koke på medium varme i 7-8 minutter.
Rens rosenkålen. Fjern de grove endene på aspargesen og del den i mindre biter. Legg dette oppi panna, sett på lokket igjen og kok videre i 4-5 minutter til grønnsakene er møre.
Server kokte poteter til.
God middag!
-NAM!!!
Dette skal jeg jammen prøve snart. Det er altfor lenge siden jeg har laget koteletter. Aspargesen, derimot, den kan folk få ha for seg selv. 😉
[…] til å prøve noe nytt på middags-fronten tilbake igjen. Etter et kjapt google-søk kom jeg over denne oppskriften og med en liten tweek her og der ble det en kjapp og smakfull middag. Og jeg brukte […]
[…] Søndag 9. juni – Koteletter med asparges og rosenkål […]
[…] Tirsdag 16. september – Koteletter med grønnsaker og kjapp brun saus […]
[…] Onsdag 19. november – Koteletter med enkel saus og gode grønnsaker […]
Fantastisk godt. Tror det har blitt en favoritt?
herlig, Margareth! 🙂
Lagde dette til middag i går, og plutselig fikk vi søndagsfølelse midt i uken. Kjempegodt!
Ja, er ikke det deilig. Takk for tilbakemeldingen, Elisabeth!