Kinesiske kyllingspyd med ris

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kinesiske kyllingspyd med ris

Jeg kan ikke garantere at det er akkurat sånn de ville ha lagd og servert disse kyllingspydene i Kina. Men oppskriften er iallfall inspirert av en kinesisk oppskrift jeg fant i et eller annet magasin. Det jeg helt klart kan garantere, er at smaken er helt eminent og at kyllingen er skikkelig saftig – under forutsetning av at den ikke stekes alt for lenge.

Og husk: det går helt fint å lage grillspyd selv om det ikke er sommer ennå. Jeg finner frem grillpanna titt og ofte. Og har du ikke en grillpanne, går det helt strålende å steke dette i en helt vanlig stekepanne også!

Kinesiske kyllingspyd med ris

Dette trenger du til 4 personer
5 ss curry paste
2 ss fiskesaus, nam pla
3 dl kokosmelk
4 kyllingfileter
2 røde paprika
400 g bambusskudd (i boks)
4 dl jasminris

Bland curry paste, fiskesaus og kokosmelk og hell det over i en dobbel brødpose. Del opp kyllingfiletene i terninger på ca. 2 x 2 cm og ha dem oppi posen med kokosmarinaden. Rist og gni litt på posen sånn at alle bitene blir dekt av marinaden. La det ligge slik i 20 minutter.

Finn fram grillpinner av tre og legg dem i en bolle med vann mens kjøttet marineres.

Del paprikaen i to, fjern kjernehuset og skjær den opp i firkanter på ca. 2 x 2 cm. Når kjøttet er ferdig marinert, trær du kylling, bambusskudd og paprika på trespiddene.

Varm opp grillen eller grillpanna og stek kyllingspiddene på relativt sterk varme i 2 minutter på hver side. Skru ned varmen og pensle på et nytt lag marinade på alle sider. La kjøttet stekes eller grilles videre i noen minutter. Ta gjerne en stikkprøve for å forsikre deg om at kjøttet er gjennomstekt.

Kok ris etter anvisning på pakken. Her bruker jeg en blanding av vanlig hvit ris og villris.

Kinesiske kyllingspyd med ris

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon