Ovnsbakte grønnsaker med godt kjøtt
Lurer du på hva du skal ha til middag i dag? Langpanna er redningen! Skrell og vask grønnsaker du har liggende i kjøleskapet, sleng oppi en kotelett eller to, og vips har du en strålende middag! Så enkelt kan det gjøres! Og så godt!
Dette har jeg brukt til en middag for 4
maiskolber
potet
gul og rød paprika
squash
rød og gul tomat
sukkererter
gode kjøttpølser
koteletter
Jeg angir ikke noen mål. Bruk det du har i kjøleskapet eller det som nærmest kaster seg mot deg i butikken. Del grønnsakene opp i passe biter og ha dem i langpanna. Ha over litt salt, pepper og olivenolje. Rør rundt slik at alt blir godt blandet. Stekes i ovnen på 200 grader i 40-45 minutter.
Skjær opp pølsene i passe biter. Salt og pepre kotelettene, og del dem opp i litt mindre biter. Legg dem i langpannen når det er ca 20 minutter igjen.
Vil du ha en saus til, kan du lage en enkel dressing av lettrømme, kesam eller creme fraiche, litt revet hvitløk, salt, pepper og en dæsj sitronsaft.
Disse langpannerettene dine er helt geniale! Jeg tar utgpkt blant annet i denne og varierer typer grønnsaker og typer kjøtt og fisk. Eksperimenterer også med ulike krydder og urter. Liker godt timian, gurkemeie og paprika. Det blir både sunt og godt. Jeg har aldri likt å lage middag, men disse går unna
Så hyggelig å høre, Hanne 🙂