Skikkelig sjokoladekake med rødvin

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Skikkelig sjokoladekake med rødvin

Deilige, deilige sjokoladekaken!

Denne sjokoladekaken har jeg bakt mange, mange ganger, og den blir akkurat like vellykket hver gang. Jeg hadde oppskriften liggende ute på min gamle hjemmeside også, så det er godt mulig du husker både oppskriften og bildet. Heldigvis kan en god sak aldri bli gjentatt for ofte!

Skikkelig sjokoladekake med rødvin

Dette trenger du til 1 sjokoladekake
Bunn
200 g mykt smør
250 g sukker
4 egg
25 g kakaopulver
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1/2 ts kanel
1 dl rødvin
150 g mørk sjokolade, helst over 65% kakao

Sjokoladeglasur
150 g mørk sjokolade
1 1/4 dl fløte
1 1/2 ts kakaopulver
1 1/2 ts sirup
25 g smør
1 ss sukker
mørk sjokolade til pynt

Bruk en rundform som er 20 cm i diameter.

Kakebunnen kan med fordel lages dagen før den skal serveres. Pakk inn den avkjølte bunnen i plastfolie. Glassuren lager jeg samme dag som kaken serveres.

Varm stekeovnen til 180 grader.

Pisk smør og sukker hvitt og luftig. Ha i ett og ett egg mens miskeren fremdeles går. Bland sammen resten av det tørre og sikt det oppi bollen. Bruk en slikkepott til å folde det inn i røren. Tilsett vinen og fold den inn også.

Grovhakk sjokoladen og ha oppi røren. Hell alt over i en smurt rundform.

Kaken stekes på nederste rille i ovnen i 1 time. Stikk en strikkepinne el. i midten av kaken for å sjekke om den er ferdig. Er pinnen ren, er kaken ferdig.
La kaken avkjøles i formen.

Skikkelig sjokoladekake med rødvin

Glasuren
Del sjokoladen i mindre biter og ha alle ingrediensene oppi en bolle. Bruk en bolle som passer til en kasserolle, uten at bollen ramler nedi. Fyll noen cm med vann i kasserollen og sett bollen over. Rør rundt hele tiden mens alt smelter. Bruk en tresleiv eller slikkepott og rør med rolige bevegelser. Du skal ikke piske inn luft i glasuren.

Når alt har smeltet og du har en glatt og litt tykk glasur, tar du den av varmen. Hvis det er noen små klumper i den, kan du helle den gjennom en sil. La den avkjøles i 2–3 minutter før du heller glasuren over kaken.

Skikkelig sjokoladekake med rødvin

Når glasuren er helt kald, bruker du en potetskreller til å raspe av sjokoladebiter til pynt.

Skikkelig sjokoladekake med rødvin

 

 

13 kommentarer til “Skikkelig sjokoladekake med rødvin”

  1. Jeg baker denne kaka nå, og jeg har hatt i pressa appelsin og revet skall i stedet for vin. Veldig spent? Har du servert no is eller bær til denne kake?

    • Så spennende, Solveig. Det høres veldig godt ut! Send meg gjerne en melding om hvordan resultatet ble! Friske bær er bestandig skikkelig godt til en mørk sjokoladekake 🙂

      • Hei, igjen! Jeg skjønner ikke hva som gikk galt, smaken ble nydelig, men den ble så utrolig tørr! Stekte den i ca 50 min, men det kan hende den ble stående litt for lenge etter at jeg hadde på kremen på toppen? Altså ingen suksess …

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon