Kyllingsuppe med ris

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingsuppe med ris

Hvis du er glad i suppe, kan det være en god investering å kjøpe en stavmikser. Da kan du nemlig veldig enkelt mose alt innholdet uten å flytte det ut av kasserollen. Må jeg helle suppa over fra en kasserolle og oppi en food processor eller blender, for så å få det tilbake i kasserollen igjen, øker terskelen for å lage suppa betraktelig.

Når jeg lager denne kyllingsuppa, bruker jeg stavmikser for å få en jevn suppe hvor kyllingen er det eneste som er i biter. Men det er ikke noe i veien for å ha en tynnere suppe hvor også grønnsakene og risen er i biter.

Som du ser er det en del enten-eller-valg i oppskriften, og det er for å gjøre det lettere for deg. Om du tar det ene eller andre spiller ikke så stor rolle for det endelige resultatet, så bruk det som er enklest for deg.

Kyllingsuppe med ris

Dette trenger du til 4 personer
3 kyllingfileter eller 1 ferdiggrillet kylling
1 ss olivenolje
2 gulrøtter
2 fedd hvitløk
1 løk
1 rød chili
1 dl ris
7 ½ dl kyllingbuljong
1 boks hermetiske tomater
4 dl kokosmelk eller matfløte
½ ts sukker
salt
pepper
1 boks cannellonibønner eller kikerter

Del kyllingfiletene i strimler og stek dem i olje i en panne. Ha på litt salt og pepper. Ta dem ut av panna og sett dem til side. Bruker du ferdiggrillet kylling, deler du den i mindre biter.

Skrell og skjær opp gulrot, hvitløk og løk i mindre biter. Jeg er ikke så nøye på hvordan jeg deler opp dette, for jeg bruker en stavmikser til å mose alt litt senere – se lenger ned i oppskriften. Men hvis du heller foretrekker en tynnere suppe med biter av grønnsakene og risen i, må du være litt mer nøye med oppdelingen.

Del chilien i to, skrap ut frøene med en teskje og del den i mindre biter. Hvis ungene ikke skal spise av suppa, fjerner jeg ikke frøene før jeg deler opp chilien. Da brenner det akkurat passe både inni munnen og på leppene når jeg spiser etterpå.

Ha alt dette i en kasserolle sammen med ris, buljong, tomater, kokosmelk og sukker. Kok opp, legg på lokk og la det småkoke i 20 minutter til risen er gjennomkokt.

Når risen er ferdig, lar jeg stavmikseren jobbe. Sett den i kasserollen og mos til suppen er jevn og uten klumper.

Smak til med salt og pepper.

Skyll cannellonibønnene eller kikertene i kaldt vann og tilsett dem sammen med kyllingkjøttet. La alt bli gjennomvarmt før du setter kasserollen på bordet.

Kyllingsuppe med ris

 

7 kommentarer til “Kyllingsuppe med ris”

  1. Denne har jeg lagd på en jentekveld som jeg hadde en onsdagskveld. Det er en kjempegod suppe som alle likte veldig godt. ikke var det mye jobb i forkant heller:-)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon