Indisk gryte med linser og blomkål

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Indisk gryte med linser og blomkål

Dette er middagen for deg som har lyst på en supergod vegetarisk middag. I India er de veldig mye flinkere enn oss her på bjerget til å lage smaksrik og mettende vegetarisk mat. Her får du en knallgod gryte med linser og blomkål.

Indisk gryte med linser og blomkål

Indisk gryte med gule linser og blomkål

4 personer

1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss rapslje
1/2–1 ts
3–4 cm fersk ingefær
3 ts curry paste fra glass eller 1/2 fersk rød chili
200 g gule linser
1 1/2 l grønnsaksbuljong
5 ss kokosmasse
1 blomkål
6 dl vann
4 dl basmatiris

mangochutney og pitabrød til servering

Skrell løken, hvitløken og ingefæren. Ingefæren er lettest å skrelle ved å dra en teskje fram og tilbake på skallet til det løsner. Løken skjærer du i så tynne skiver som du greier, mens du finhakker hvitløken og ingefæren. Ha alt dette i en kasserolle sammen med oljen og saltet og la det surre på ganske svak varme i 3–4 minutter til løken har blitt blank og det dufter deilig. Bruker du fersk chili finhakker du den og har i nå også. Du bestemmer selv om du vil ha med frøene eller ikke. Det er de som står for heten.

Curry paste finner du i hyllen der de har indisk og thailandsk mat i dagligvarebutikken. Ha curry pasten i kasserollen. Rør rundt og stek i ca. 1 minutt før du tilsetter linsene, grønnsaksbuljongen og 3 spiseskjeer kokosmasse. Kok opp.

Legg over et lokk og la det putre på kokestadiet i 40 minutter til linsene er møre og myke. Smak til med salt og pepper. Del opp blomkålen i små buketter og legg i kasserollen de siste 6–7 minuttene av koketiden.

Kok opp vann til risen. Vask risen 2–3 ganger for å fjerne noe av stivelsen før du har den i det kokende vannet sammen med litt salt og de 2 siste spiseskjeene med kokosmasse. Kok risen under lokk i 10 minutter. Ta den av varmen, men dekk kasserollelokket med en kjøkkenklut eller to og la det stå slik i 10 minutter. Rør rundt en gang og kjenn om risen er passe saltet.

Indisk gryte med linser og blomkål

9 kommentarer til “Indisk gryte med linser og blomkål”

    • Hei Ida! Å, det har jeg glemt av å skrive. Den er beregnet til 4 personer. Jeg skal skrive det inn med en gang 🙂

  1. Hei. Denne falt godt i smak hos ungdommene her i huset😊 Men den ble mer som en suppe. Skal det virkelig være 1,5 l med grønnsaksbuljong?

    • Hei Tina! Så hyggelig at den falt i smak. Ja, det er nok riktig med mengden, men jeg kom på nå at jeg bare har skrevet gule linser. Jeg har brukt tørkede linser her, som tar til seg mye mer væske enn om man bruker hermetiske. Kan det være svaret? Jeg skal skrive det inn i oppskriften iallfall 🙂

    • De brødene tror jeg er kjøpte, så de finner du ikke oppskrift på på bloggen. Jeg har flere oppskrifter på naanbrød, så du kan søke etter det 🙂

  2. Hei, denne var kjempe god, opplevde at den var alt for flytende, men det ordnet seg når man hadde en sleiv med ris og en sleiv med gryta. Da sugde risen inn den gode kraften. Moms

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon