Lun salat med bønner og mais
Det er egentlig litt merkelig at vi her i Norge bruker ordet salat både om selve salaten – den som kommer voksende opp av jorda – og om alle de ingrediensene vi blander sammen i en bolle og serverer som, akkurat: en salat!
Denne salaten elsker jeg! Har lagd den veldig mange ganger, med diverse endringer alt etter hva som befinner seg i min umiddelbare nærhet ved tillagningstidspunktet. Det geniale er at den kan lages nesten utelukkende av hermetikk! Hvitløk og rødløk har jeg så godt som bestandig liggende på lur, og har jeg ikke vårløk og dill, som det står i denne oppskriften, lager jeg den uten. Værre er det ikke!
Denne salaten passer alene eller som tilbehør til både stekt kjøtt og fisk.
Dette trenger du til 4 porsjoner
2 fedd hvitløk
1 stk rødløk
4 ss olivenolje
1 ss smør
3 maiskolber, ev. 1 stor boks hermetisk
1 boks borlottibønner
1 boks black eyed beans
2 stk vårløk
salt
pepper
2–3 grener frisk dill
Finhakk hvitløken og skjær rødløken i tynne ringer. Ha det i en stekepanne sammen med olivenolje og smør og la det surre på svak varme i 4–5 minutter. Skjær maiskornene løs fra kolben og ha kornene oppi stekepannen. Ha på salt og pepper og la det steke i noen minutter til. Ta pannen av platen og la det avkjøles.
Skyll bønnene godt i kaldt vann. Skjær vårløken i ringer. Bland alt. Så langt kan du gjøre noen timer før servering. Dillen smaker best om den tilsettes like før servering.
Denne oppskriften er en del av en hel piknikserie.
De andre oppskriftene fra pikniken
Kyllingsnacks – baconsurrede kyllingbiter
Ricottapai med tomat og timian
Sangria og eplejuice med Farris
Mandelterte med jordbær og bringebær
Limemarinert bær med mascarponekrem
[…] Bønne- og maissalat […]