Saftige lammespyd med tzatziki

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Saftige lammespyd med tzatziki

Det var Lea som sto for middagen her i huset i dag og det resulterte i skikkelig saftige lammespyd med kokte poteter, tzatziki og hjertesalat. Middag med smak av sol og sommer.

Her på Østlandet er det meldt fint vær i morgen også, så har du ennå ikke funnet fram grillen, er morgendagen det perfekte tidspunkt. Mangler du sol der du bor? Grill i garasjen (det gjorde vi utrolig mange ganger i min trønderske barndom) eller stek lammekjøttet i stekepanna på kjøkkenet. Har du en grillpanne, kan du jo bruke den.

Saftige lammespyd med tzatziki

Dette trenger du til 4 personer
Lammespydene
500 g entrecôte eller filet av lam (vi brukte entrecôte)
1 liten dæsj kajennepepper eller litt mer hvis du vil ha det hett
1/4 ts spisskummen
1/4 ts hvitløkpulver (ja, det funker fint når du skal grille)
1 ts tørket oregano
1/2 ts Maldonsalt
litt nykvernet pepper
1 ss olivenolje

Tzatziki
1/3 agurk
litt salt
2 dl gresk yoghurt
1 fedd hvitløk
5 dråper hvitvinseddik eller hvit balsamicoeddik (her kan du bruke sitron eller lime, men det hadde ikke vi i dag)
1/4 ts Maldonsalt
litt nykvernet pepper

kokte poteter
salat

 

Skjær vekk mesteparten av fettet. La fint marmorert fett være igjen. Del kjøttet opp i passe terninger eller biter. Vil du ha med ungene på matlaging? Gi dem en skikkelig kvass kniv! Det er helt håpløst for både små og store å skjære kjøtt og ha det moro på kjøkkenet om ikke utstyret er i orden.

Dryss over krydderet og olivenoljen. Bruk fingrene og bland alt godt før du trær bitene på 4 grillspyd. Bruker du trespyd, må du legge dem i bløt først. Ellers vil de garantert begynne å brenne under grillingen. De har en tendens til å gjøre det allikevel også! Legg kjøttet til side.

Rens agurken og riv den på den grove siden av rivjernet. Dryss over litt salt og la det ligge slik i noen minutter mens du lager resten av tzatzikien.

Ha yoghurten i en bolle. Riv eller finhakk hvitløkfeddet og ha i. Rør inn salt, syre (eddik, sitron eller lime) og pepper. Klem ut vannet av agurken før du rører den inn også.

Varm opp grillen til den er glohet. Legg på grillspydene og grill dem i 2-4 minutter på hver side, avhengig av hvor godt stekt du vil ha dem. De er best når de fremdeles er litt rød inni. Fordi dette var så varmt, hjalp mamma til bitte litt med snuinga av spydene.

Saftige lammespyd med tzatziki

Lea og resten av familien ble særdeles fornøyd med resultatet.

4 kommentarer til “Saftige lammespyd med tzatziki”

  1. […] Hjemme brukte vi ofte å spise lapskaus på 17. mai. Lages dagen i forveien og går fort å varme opp igjen på nasjonaldagen. Er det fint vær, er det koselig å grille på ettermiddagen også. Både grillspyd og pølser er bestandig favoritter da. Oppskriftene finner du her: Lapskaus Gode grillpølser med aubergine- og yoghurtdressing Saftige lammespyd med tzatziki […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon