Fylt kalkunbryst i langpanne

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fylt kalkunbryst i langpanne

Det er en egen høytid over kjøtt som er fylt med en eller annen form for stuffing. Det gir et ekstra løft til kjøttet. Dessuten ser det innmari lekkert ut når du skjærer det opp. Og mat handler jo mye om estetikk – vi spiser med både øyne og munn.

Dette er eminent mat å servere akkurat som jeg gjør her, altså i en langpanne sammen med grønnsaker, eller du kan ha den på et koldtbord. Den passer derfor godt på alle festdagene som er nå i mai. I denne utgaven har jeg fyll av soltørkede tomater, hvitløk og sopp. Her kan du bruke alt mulig. Oliven og fetaost er godt. Massevis av urter sammen med hvitløk er også et godt alternativ. Ønsker du å ha rullen på et koldtbord, kan det være greit å velge et fyll som utfyller resten av maten som serveres.

Det store spenningsmomentet når du har lagd fyll, rullet og bundet sammen kjøttet og skal skjære i det, er om det henger sammen. Min erfaring er at hvis jeg er flink når jeg binder kjøttet før stekinga, går det som regel bra.

Fylt kalkunbryst i langpanne

Dette trenger du til 6 personer
Fyll
7-8 soltørkede tomater
3 fedd hvitløk
4 sjampinjonger
5-6 grener frisk timian
2 ss olivenolje
salt
pepper

1 stor kalkunfilet, ca. 1,2 kg
25 g smør

Tilbehør i langpanna
10-12 poteter
15 sjalottløk eller annen småløk
2 rødløk
2 hele hvitløk
1 gul paprika
20 sjampinjonger
10 soltørkede tomater
15 cherrytomater
5-6 ss olivenolje
noen grener frisk timian
salt
pepper

Fylt kalkunbryst i langpanne

Sett stekeovnen på 180 grader.

Start med fyllet. Hvis du har soltørkede tomater som ligger i olje, hakker du dem i småbiter. Tomater som ikke ligger i olje, må bløtes opp i litt kokende vann i 1 minutt før du hakker dem opp.

Skrell hvitløken og hakk både den og sjampinjongene i ganske små biter. Rasp timianbladene fra stilken og bland i dem og resten av ingrediensene til fyllet. Smak til med salt og pepper.

Kalkunfileten vil naturlig dele seg når du legger den på ryggen, hvis man kan kalle det det, på ei skjærefjel. Der den naturlige delingen er, snitter du enda litt dypere inn, slik at du får én stor og ganske jevnt tykk filet.

Fordel fyllet på midten av fileten. Skjær eller klipp av 10-12 bomullshyssinger på ca. 40 cm hver og legg dem ved siden av hverandre. Rull kyllingfileten så hardt sammen som du greier, og legg den oppå hyssingene. Stram hver enkelt hyssing og knyt dem rundt fileten. Husk at kjøttet kommer til å krympe når det stekes, så det er viktig at du knyter stramt.

Ha salt og pepper på kjøttet.

Smelt smøret i en stekepanne og brun kalkunfileten raskt rundt det hele på sterk varme.

Vask potetene godt og del dem opp i båter. Ta av det ytterste skallet på sjalottløkene og rødløkene. Sjalottløkene lar du være hele, rødløkene kan du dele i litt store båter. Når du baker hel hvitløk, får du myke fedd som er runde og milde i smaken. Dessuten ser de utrolig lekre ut. Del hvitløkene i to på tvers slik at feddene blir delt i to. Del paprikaen i to og ta ut kjernehuset. Del den så opp i litt store biter. Sjampinjongene deler du i to eller fire avhengig av størrelsen på dem. Også her må du bløtlegge de soltørkede tomatene hvis de ikke ligger i olje i utgangspunktet.

Ha alle ingrediensene til tilbehøret, inklusive timiangrenene, oppi en langpanne og bland det godt sammen slik at alt blir dekt av både olje, salt og pepper.

Jeg har en langpanne med en tilhørende rist som jeg legger kalkunfileten oppi, men det går også an å legge den på en egen rist som man bare setter inn på rillen over langpanna. Stikk et steketermometer midt inn i kjøttfileten før du setter den i stekeovnen.

Stekes i 30-40 minutter til kjernetemperaturen har blitt 70 grader. Da er kjøttet perfekt stekt og du kan glede deg til en fantastisk middag.

Fylt kalkunbryst i langpanne

2 kommentarer til “Fylt kalkunbryst i langpanne”

  1. Hei, prøvde din oppskrift idag på fylt kalkunfilet,det ble kjempegodt! Kjempe fin side du har, første gangen her idag, den vil jeg absolutt følge 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon