Mandelkake med jordbær og bringebær

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Mandelkake med jordbær og bringebær

Dette er den perfekte sommerkaka! Og hjemme hos oss, forsvinner den utrolig fort bort fra fatet. Du kan pynte den med de bærene du vil. Her bruker jeg en blanding av jordbær og bringebær.

Jeg skriver her at dette er den perfekte sommerkaka, og det er det. Men den er også helt perfekt resten av året. Jeg bytter ut toppingen ut i fra sesongen, og på høsten skjærer jeg gjerne opp pærer eller epler som jeg tar med i hele stekinga i stedet for som her at jeg legger friske jordbær og bringebær på toppen.

Denne kaken tok jeg bilde av til en stor piknikserie som vi lagde for noen år siden. Oppskriftene på resten av piknikmaten finner du ved å følge linkene nederst i denne saken.

Mandelkake med jordbær og bringebær

Bunn
50 g mandler
100 g kaldt, usaltet smør
100 g melis
¼ ts salt
250 g hvetemel
1–2 egg

Fyll
100 g mandler
100 g usaltet smør
100 g sukker
1 egg
450 g bringebær og jordbær

Mandelkake med jordbær og bringebær

Bunn
Hakk mandlene i en food processor. Tilsett smør, melis, salt, hvetemel og ett av eggene og kjør til du får en glatt deig. Hvis deigen er for tørr, tilsetter du enda ett egg. Klem deigen sammen til en ball, pakk den inn i plastfolie og legg den i kjøleskapet i minimum 30 minutter.

Kjevle ut tertedeigen mellom to brødposer som du har delt opp på langs. Strø over litt hvetemel mens du kjevler. Smør en rundform på 23 cm i diameter og legg tertedeigen i formen. Klem deigen godt inn i kantenen. Dekk bunnen med aluminiumsfolie. Så langt kan du gjerne gjøre flere dager i forveien. Frys da ned bunnen slik.

Ha tørre erter eller lignene oppå aluminimumsfolien og forstek bunnen på 200 grader i 10 minutter. Ta ut ertene og folien og stek videre i 5 minutter.

Fyll
Start med å skålde mandlene. Ha mandlene i en bolle og hell kokende vann over. La mandlene ligge og bløtes opp i ca. 5 minutter, til du kjenner at skaller løsner lett. Hell av vannet og fjern skallene. Legg mandlene over på et bakepapirkledd stekebrett og tørk dem på 200 grader i ca. 8 minutter. La dem avkjøles noe før du fortsetter.

I mellomtiden pisker du smør og sukker hvitt. Finhakk mandlene i en food processor og ha dem i sukkerblandingen. Ha i egget og rør sammen.

Hell fyllet over i den forstekte bunnen og stek kaken på 160 grader på nederste rille i ovnen i 40–45 minutter. Avkjøl kaken før du har på bærene.

Mandelkake med jordbær og bringebær

De andre oppskriftene fra pikniken

Kyllingsnacks – baconsurrede kyllingbiter

Ricottapai med tomat og timian

Ovnsbakte tomater og spekemat

Hvitløksknuter

Bønne- og maissalat

Svart og grønn oliventapenade

Sangria og eplejuice med Farris

Mandelterte med jordbær og bringebær

Limemarinert bær med mascarponekrem

Mandelkake med jordbær og bringebær

4 kommentarer til “Mandelkake med jordbær og bringebær”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon