Bakt pasta med tomat, ost og pølse

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Bakt pasta med tomat, ost og pølse

Innimellom blir hverdagsmiddagene til etter kjøleskapskokkeleringsprinsippet. Det skjer de dagene jeg ikke har vært i butikken og derfor må lage middag av det som finnes i kjøleskapet. Noen ganger undrer jeg meg over at det faktisk er mulig å sette en middag til fire personer på bordet ut fra hva jeg hadde tilgjengelig.

Jeg har gardert meg litt, for noe har jeg alltid i kjøleskapet. Løk og hvitløk ligger for eksempel bestandig klart. De holder seg lenge, og med noen løker i panna er du alltid et godt skritt på veien til å få en herlig middag.

Her bruker jeg vanlige wienerpølser, men det er fordi det var det som lå i kjøleskapet. Det går akkurat like bra å bruke andre middagspølser. Dykk inn i skapet og se hva du finner!

Bakt pasta med tomat, ost og pølse

Dette trenger du til 4 personer
300 g pastarør
2 løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 boks hermetiske knuste tomater
1 ts sukker
noen dråper Worcestershiresaus
salt
pepper
8 wienerpølser
2 skiver loff eller brødrasp
50 g Jarlsberg eller annen hvitost
Aktiv tid: 15 minutter
Fra start til ferdig middag: 20 minutter

Sett stekeovnen på 250 grader.

Kok pastaen i godt saltet vann etter anvisning på pakka. Når den er ferdig kokt, heller du den over i et dørslag og lar den renne av.

Skrell og finhakk løk og hvitløk og ha dem i en kasserolle sammen med olivenoljen. La det surre på ganske svak varme i noen minutter, til løken har blitt blank. Den skal ikke ta farge.

Ha i de hermetiske tomatene, sukker, Worcestershiresaus, salt og pepper og la sausen koke i 5 minutter.

Mens sausen koker, deler du hver pølse i 3-4 biter og legger dem til side. Har du loff eller annet fint brød tilgjengelig, bruker du det til å lage brødkrumme. Det beste er om brødet er litt tørt. Har du bare ferskt brød, kan du legge brødskivene i fryseren i noen minutter for å få det litt sprøere. Del brødet i litt mindre biter og mos det til smuler med en stavmikser eller food processor. Du kan også bruke ferdig griljeringsmel eller brødrasp.

Riv osten og bland den med brødraspet.

Hell de ferdigkokte pastarørene og pølsebitene oppi tomatsausen og bland det hele sammen. Ha det over i en ildfast form eller et fat. Strø over ost- og brødblandingen og sett det hele i stekeovnen, ganske høyt oppe og stek i 5-7 minutter.

Finn fram et gryteunderlag og noen grytekluter, og middagen er servert.

Bakt pasta med tomat, ost og pølse

9 kommentarer til “Bakt pasta med tomat, ost og pølse”

 1. Nam, jeg blir sulten når jeg leser matsidene dine, og her har du inspirert til kreativitet! 🙂

  En utfordring til deg siden du er så flink med mat. Jeg har så lyst å lage en gulasjgryte, men jeg har ikke oppskrift. Kanskje du kan hjelpe meg? Det hadde vært superfint.

  • Hei Stine! Så hyggelig at du liker sidene mine. Jeg har en oppskrift på gulasjsuppe, men jeg har ikke noe bilde til den, men bruk godt grytekjøtt, mye paprika, løk og hvitløk, chili, litt tomatpuré og en desiliter eller to med tørr rødvin og kraft eller buljong. Du kan gjerne også dele opp noen poteter som du koker med.
   Mange bruker melboller til gulasjen. De lager du av 150 g hvetemel, 1 ts bakepulver. litt salt, 2 dl melk og 1 ts olivenolje. Kok/trekk dem i 2 liter buljong.
   Lykke til! 😉

 2. Vi testet denne til middag og den ble godt mottatt. Jeg tenker at hos de med små barn blir dette en favoritt. Vi brukte middagspølser istedet for wiener – det funka fint. Men har du forslag til å gjøre gryta litt mer «spennende» på smaken? Vi kom ikke lenger enn at vi brukte basilikum og hadde en salat til. Funket det 🙂

  • Ja, den kan du nok freshe opp med litt chili og kanskje en finhakket paprika og noen fedd hvitløk. Hvis du har chilisaus – f.eks sambal oelek eller shirachasaus – stående er det helt perfekt å bruke.

 3. P.S. Vi lagde gryten kvelden før – og så tok vi tiden i ovnen dagen etter. Helt gull for oss med dårlig tid!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon