Grillet makrell med kålstuing
Når regnet høljer ned ute, som det har hatt en tendens til å gjøre den siste tiden, setter jeg i gang grillpanna i stedet for utegrillen. Og sterkt inspirert av forriges ukes tur til Træna og all fiskespisingen der, sto det grillet makrell med kål- og gulrotstuing på menyen i dag. Lea hjalp meg, og sammen lagde vi en skikkelig god middag. Adrian på 11 elsker denne kål- og gulrotstuingen. Jeg tipper du kommer til å gjøre det også!
Dette trenger du til middag til 4 personer
4 makrell
1 lime
salt
pepper
litt olivenolje
3 gulrøtter
1/2 sommerkål
30 g smør
1 stor ss hvetemel
ca. 1/2 l melk
salt
nykvernet pepper
chilikrydder
kokte nypoteter
Start med potetene. De tar lengst tid. Kok dem møre i god saltet vann.
Rens gulrøttene og skjær dem i tynne staver. Skjær sommerkålen i tynne strimler. Smelt smøret i en kasserolle og rør inn hvetemelet. Spe med melka. Smak til med salt, pepper og chilikrydder. (Jeg har litt begrenset med krydderutvalg her på hytta, så chilikrydderet går igjen i de aller fleste middagene jeg lager her ute). Ha i gulroten og kålen og la det koke i 8–10 minutter.
Rens makrellene og fjern hode og innmat. Skjær noen snitt i hver side av dem. Dryss godt med salt og pepper både inni og utenpå og legg 1–2 limeskiver inni hver makrell. Fordel litt olivenolje rundt dem.
Stekes i grillpanne på litt over medium varme i ca. 5 minutter på hver side.
Dekk på bordet, sett ut maten og nyt livet!
Så deilig det så ut, Marit. Den salaten skal jeg absolutt prøve til! Fint å høre at turen inspirerte deg. Ha en fin dag 🙂
Fin, fin dag til deg også, Anne-Grete!
[…] Mandag 7. juli – Grilla makrell med kålstuing […]