Rødbetsalat og nybakte baguetter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Rødbetsalat og nybakte baguetter

Innimellom er det mulig å finne ferske rødbeter i butikken. Og har du grønnsakshage, er det jo fullt mulig å dyrke fram rødbeter selv også. Samme om de kommer deg i hende via butikken eller grønnsakshagen, er ovnsbakte rødbeter veldig godt. Er i en helt annen leage enn de syltede skivene du finner i glass.

Her skjærer jeg dem i skiver og baker i stekeovnen sammen med litt honning. Da blir de skikkelig sødmefylte og gode. Så serverer jeg dem sammen med kapers og fetaost i en salat. Og velger du en ekte fetaost, lagd på geitmelk, får du en sommerrett med litt skarpe smaker. Den kan spises alene, sammen med godt brød, eller brukes som tilbehør til kjøtt eller stekt tunfisk.

Har du lyst til å bake lettvinte baguetter til, finner du oppskrift på det litt lenger ned på siden.

Rødbetsalat og nybakte baguetter

Dette trenger du for å lage ovnsbakte rødbeter med pinjekerner, kapers og fetaost til 4 personer
2 små rødbeter eller 1 stor
3 ss olivenolje
1 ss honning
1/2 dl valnøtter
1/2 dl pinjekjerner
100 g kapers, store med stilk hvis du finner det, hvis ikke bruker du små
100 g fetaost
1 endivesalat
maldonsalt

Sett stekeovnen på 180 grader.

Rødbeter setter veldig farge, så det er lurt å bruke en skjærefjel i plast når du holder på her. Skrell rødbeten med en potetskreller og skjær den i skiver på litt under 1 cm. Legg dem i en ildfast form. Hell over olje og honning, og bak midt i ovnen til rødbeten er mør – det tar omlag 45 minutter.

Grovhakk valnøttene og ha dem i en tørr stekepanne sammen med pinjekjernene. Rist dem til de blir brunflekkete. Nøttesmaken kommer bedre fram når de varmebehandles, det er derfor jeg gjør dette.

Når rødbeten er ferdig, skjærer du skivene i mindre biter og fordeler på et fat sammen med resten av ingrediensene. Du kan gjerne bytte ut fetaosten med en god blåmuggost eller noen skiver med chevre, hvis du liker det.

 

Lettvinte baguetter
50 g gjær
5 dl vann, 37 grader
12 dl hvetemel
2 ts sukker
1 ts salt

Rør ut gjæren i vannet. Bland alle ingrediensene og elt godt til en glatt og fin deig. Ikke ha i alt hvetemelet med en gang, men ha i litt etter hvert slik at du unngår at deigen blir for fast. Dekk deigen med et bakeklede eller plastfolie og la den heve til dobbel størrelse. Det tar omlag 45 minutter.

Sett stekeovnen på 250 grader og kle et stekebrett med bakepapir.

Hvelv deigen ut på et lett melet bakebord og del den i 3 deler. Rull ut hver del til en pølse like lang som bakeplata di. Dekk til baguettene og la dem etterheve i 20–30 minutter.

Skjær noen snitt på toppen av baguettene før du setter dem på hakket under midten av stekeovnen og steker dem i 15–18 minutter. Har du damp på stekeovnen din, kan du gjerne bruke den nå!

Avkjøl baguettene på en bakerist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon