Ostekakemuffins med moreller

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 35 minutter

Porsjoner: 12

Ostekakemuffins med moreller

Hvis du har lyst på noe skikkelig godt, da kan du lage ostekakemuffins med moreller! De er så gode! Lette å lage er de også!

Jeg bruker ricotta i muffinsene, som gjør at muffinsene blir lette i konsistensen. Ricotta er en italiensk ferskost, som du finner i ostedisken i veldig mange vanlige dagligvarebutikker.

Husk at morellene har steiner i seg når du skal spise istekakemuffinsene. Så tar du vare på tennene også.

LES OGSÅ! Sånn lager du en knallgod NEW YORK OSTEKAKE MED BLÅBÆR

Du kan også bruke samme oppskrift og bytte ut morellene med bringebær. Det er også skikkelig yummy!

Ingredienser

250 g ricotta
2 store egg
150 g melis
200 g hvetemel
1.5 dl h-melk
200 g moreller

Slik lager du ostekakemuffins med moreller

Sett stekeovnen på 180 grader over- og undervarme og kle et muffinsbrett med muffinsformer. Her har jeg klippet ut vanlig bakepapir i kvadrater på ca. 12,5 x 12,5 cm som jeg har lagt i brettet.

Ha ricottaen i en bolle sammen med eggene og melisen og pisk det kjapt sammen. Tilsett hvetemelet og melka og pisk til du har en klumpfri røre.

Legg 12 moreller til side. Resten skal du fjerne steinene på. Har du en kjekk anordning som fjerner steinene på morellene, bruker du den. Jeg har ikke det, så jeg deler dem i to, pirker ut steinen og deler hver halvdel igjen i to. Så blander du dem inn i røren.

Fordel røren i muffinsformene før du stikker en hel morell, med stilk, halvveis ned i hver muffins. Sett brettet på nederste rille i stekeovnen og stek muffinsene i 20–25 minutter. De er ferdige når de har fått noen gyllenbrune flekker her og der og morellene ser ut som de har lyst til å sprette ut.

Ta muffinsene ut av brettet og la dem avkjøles på en bakerist. Husk å gjør gjestene dine oppmerksomme på at det er stein i de hele morellene i midten.

2 kommentarer til “Ostekakemuffins med moreller”

  1. Hei! Bakte disse i dag, men de ble veldig kompakte…Hadde kanskje vært bedre med noe mer hevemiddel i?

  2. Hei Helene!
    Ja, du kan jo ha i litt hevemiddel dersom du ønsker å ha dem litt mer fluffig. Jeg har lagd dem for å ha litt ostekakekonsistens, derfor er de såpass kompakte som de er. Men, spennende å prøve med litt hevemiddel også 🙂
    Lykke til!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon