Middag på 15 minutter!
Ingenting er som en spagettimiddag når det skal gå fort og du er interessert i god mat. Spagettien er en takknemlig ingrediens å jobbe med. Den er billig og den holder seg kjempelenge, og det er lett å få den god.
Det er imidlertid tre ting som er viktig når du skal koke spagetti eller annen pasta! Du må bruke en stor kjele så spagettien får rikelig med vann. Vannet må saltes godt. Og så må du ikke koke spagettien for lenge. På alle spagettipakker står det hvor lang koketid som er beregnet. Kok den aldri lenger enn det! Heller et halvt minutt kortere. Få matretter er mindre spennende enn ihjelkokt spagetti!
LES MER! Sånn lager du supergod og kjapp PØLSEGRYTE I ÉN KASSEROLLE – ONE POT MIDDAG!

Ingrediensern
Spagetti med soltørket tomat og oliven
50 g pinjekjerner
100 g soltørkede tomater i olivenolje
50 g parmesan
1 ss tomatpuré
2.5 dl creme fraiche
50 g grønne oliven
Slik gjør du
Kok spagettien etter anvisning på pakka og hell den ut i et dørslag og la den renne av, men ta vare på litt av kokevannet. Ha spagettien tilbake i kasserollen.
Mens spagettien koker, lager du resten. Ha pinjenøttene i en tørr stekepanne og rist dem til de blir brunflekkete. Legg dem til side. Del opp de soltørkede tomatene i tynne strimler. Har du bare tørre soltørkede tomater av den typen som ikke ligger i olje, heller du litt kokende vann over dem og lar dem bløtes opp i 1 minutt før du skjærer dem opp i strimler.
Riv parmesanen på den fineste siden av rivjernet.
Ha tomatpuré, crème fraîche, parmesan og 1 dl av kokevannet oppi spagettikasserollen og rør rundt. Så blander du inn tomater og oliven før du heller spagettiblandingen over på et serveringsfat. Dryss over pinjenøttene. Serveres straks.

