Spinatomelett

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Spinatomelett

Ja, det er mulig å lage god middag selv om man har dårlig tid! Omelett er kjapt, enkelt og godt, så her er det bare å kjøre på når tiden er knapp eller når du rett og slett har lyst på en omelett. Du trenger jo strengt tatt ikke ha dårlig tid for å lage det!

Her i huset benyttet 11-åringen sommerferien til å lære seg å lage omelett, og så bitt av omelettbasillen ble han, at han gjerne lagde seg omelett til både frokost og kveldsmat. Ja, hadde ikke mor satt ned foten kunne det sikkert blitt rom for en omelett til lunsj også.

Her lager jeg en stor og tykk omelett med spinat og purre. Jeg lager den i en liten stekepanne som tåler å bli satt i stekeovnen. Den er 24 cm i diameter og rommer 1 1/4 liter. Du kan også bruke en ildfast form, omtrentlig like stor.

Spinatomelett

Spinatomelett
2 purre
1 fedd hvitløk
20 g smør
1 ss olivenolje
1 ts salt
nykvernet pepper
250 g spinat
6 egg
5 dl melk
50 g parmesan
brød

Sett stekeovnen på 200 grader. Smør en ildfast form eller en liten stekepanne med smør.

Spinatomelett     Spinatomelett

Vask purren godt før du skjærer den i tynne ringer. Skrell og finhakk hvitløkfeddet. Ha dette i en stekepanne sammen med smør, olje, salt og pepper og la det surre på forholdsvis svak varme i 5–6 minutter. Her bruker jeg en mye større stekepanne enn den tidligere omtalte, fordi spinaten tar veldig stor plass før den er stekt.

Ha spinaten i panna og rør det sammen. Stek akkurat lenge nok til at spinaten faller sammen. Det går veldig fort.

Ha spinatblandingen i en food processor sammen med eggene og ca. halvparten av melka og kjør knivene rundt til det blir finhakket. Har du plass i food processoren til resten av melka også, tilsetter du den. Hvis ikke blander du den inn når hakkingen er ferdig. Du kan også finhakke spinatblandingen og så blande det sammen med egg og melk.

Spinatomelett     Spinatomelett

Samme hvilken framgangsmåte du velger, hell du nå røra over i den forsmurte forma. Riv parmesanen og dryss den over. Stekes midt i ovnen i ca. 25 minutter til den har blitt fast i formen. La den hvile i noen minutter før servering.

Serveres med noen skiver godt brød. Her passer det ypperlig med mørkt, nesten svart rugbrød.

Spinatomelett

Spinatomelett

 

Ett kommentar til “Spinatomelett”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon