Fårikål med vri

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fårikål med vri

Duften av fårikål er duften av høst! Det må man kunne si. Og nå er det, uten tvil, høst her utenfor kjøkkenet mitt. Selv om jeg veldig gjerne skulle hatt sommer mye lenger, kan jeg glede meg over alt det gode høsten har å by på. Nå er butikkhyllene fulle av årets lammekjøtt, og da er det bare å ta for seg, i grunn.

Vil du ha en liten forandring fra den tradisjonelle fårikålen – som jeg også elsker – kan du prøve denne vrien! Du finner oppskrift på tradisjonell fårikål her! og kommer til å legge ut oppskrift på  Her har fårikålkjøttet fått følge av hvitløk, rødløk, cherrytomater og bacon i tillegg til hodekålen. Jeg synes det er kjempegodt. Håper du synes det samme!

Og husk: dette er topp mat å invitere venner og familie på!

Fårikål med vri

Dette trenger du til 6 personer
300 g bacon
ev. 1 ss olivenolje
3 fedd hvitløk
2 rødløk
1/2 kg cherrytomater
1 1/2 kg hodekål
2 kg fårikålkjøtt
ca. 3 ts salt
pepper
10-15 grener frisk timian eller 2 ts tørka
ca. 1 1/2 dl vann

Fårikål med vri

Skjær baconet i småbiter og ha det i en stor kasserolle. Hvis det er lite fett på det, steker du det sammen med olje. La det brunes på middels varme. Det tar 8-10 minutter. I mellomtiden finhakker du hvitløken og løken. Ha det oppi kasserollen sammen med baconet de siste 4 minuttene av steketiden.

Cherrytomatene, som vi skal bruke oppi gryta, må vi flå først. Skjær derfor et kryss på toppen av hver tomat og legg dem over i en bolle. Hell over nok kokende vann til at det dekker tomatene og la dem ligge her i 30-45 sekunder. Til du ser at skinnet begynner å løsne. Hell av vannet og riv av alt skinnet. Legg tomatene til side.

Skjær opp hodekålen i båter og legg også den til side.

I denne fårikålutgaven, velger jeg å brune lammekjøttet før jeg koker det, bare for å gi det en finere farge. Ta baconet og løken ut av kasserollen og legg det til side. La baconfettet være igjen. Skru opp til full styrke på plata og brun kjøttet i flere omganger, noen minutter på hver side. Blir det lite fett igjen til siste ladning, bruker du litt ekstra olivenolje.

Da begynner det å bli klart til koking! Skru ned varmen på plata til middels. La det ligge et lag med kjøtt i bunnen, strø over litt salt, pepper og timian, legg over et lag med kål og fordel 1/3 av tomatene oppå. Litt mer salt, pepper og timian. Så legger du nye lag oppå. I min kasserolle blir det 3 lag totalt.

Hell over vannet, sett på et lokk og la det koke opp. Da skrur du ned varmen slik at kjøttet akkurat koker. La det småkoke i 2-3 timer.

Serveres med kokte poteter. Og husk at fårikål smaker bedre dag nummer to, så kok gjerne dobbel porsjon.

Fårikål med vri

3 kommentarer til “Fårikål med vri”

    • Hei Hanne! Beklager. Jeg har glemte å skrive at det skal tilbake i gryta igjen når du begynner å koke det igjen – etter bruningen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon