Kake med ost og skinke

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kake med ost og skinke

Denne kaken har jeg laget utrolig mange ganger. Får vi besøk, og jeg ikke vet hva jeg skal lage til mat, har denne kaken ofte blitt løsningen. Du skitner til noen boller mens du lager maten, men du har tid til å vaske opp alt mens kaken står i ovnen. Så slipper du å stresse med oppvask etter maten. Det synes i alle fall jeg er veldig deilig.

Kake med ost og skinke

Gjærdeigskake med ost og skinke
6 personer

Deigen
25 g smør
1 1/4 dl melk
15 g gjær
4 dl hvetemel
1 egg
1/4 ts salt

Fyll
1 neve pinjekjerner
1 løk
2 hvitløkfedd
1 rød paprika
250 g ost, gjerne en blanding av norvegia-, mozzarella- og parmesanost
2 1/2 dl matfløte
4 eggeplommer
1/2 ts salt
200 g kokt skinke
2 never frisk basilikum, persille og gressløk
4 eggehviter
olivenolje
salt
pepper

Smelt smøret til deigen i en kasserolle. Ha i melken og la det bli fingervarmt (37 grader). Løs opp gjæren i melken. Bland alle ingrediensene og la deigen stå til heving under et klede mens du lager fyllet. Deigen skal være løs, men ikke klissete. Pass på at du ikke har i for mye mel.

Sett stekeovnen på 200 grader.

Begynn med fyllet. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne i noen minutter. Her er det viktig å følge med hele tiden slik at de ikke blir brent. Når de har fått en fin gyllen farge, heller du dem over på en asjett.

Hakk løken og hvitløken. Fres den blank og myk på middels varme i litt olivenolje. Det tar 8-10 minutter. Pass på at løken ikke tar farge. Skjær paprikaen i små biter og ha den i pannen de siste 4 minuttene.

Riv osten. Pisk sammen fløten, eggeplommene og saltet. Tilsett løk- og paprikablandingen og osten. Hakk krydderurtene og ha også dem i fløteblandingen. Skjær skinken i små terninger. Stivpisk egghvitene og vend dem forsiktig i fløteblandingen med en slikkepott eller skje.

Kake med ost og skinke

Kle en kakeform, 24 cm i diameter, med deigen, 5 cm oppover kanten. Legg skinken i bunnen og hell resten av fyllet over. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca. 40 minutter. La kaken hvile i 5–10 minutter etter at den er ferdig stekt. Legg gjerne et klede over slik at den holder seg varm.

Serveres med en enkel salat og hvitløksdressing. Salaten kan gjerne bestå av salattyper som har litt bitter smak.

 

15 kommentarer til “Kake med ost og skinke”

  1. Hei! Tenkte lage denne til “dameklubb” – hvordan vurderer du dobling av oppskriften og langpanne istedet for kakeform?

    • Hei Merete!
      Den er helt super å fryse ned. La den gjerne tine litt på kjøkkenbenken før du varmer den opp i stekeovnen 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon