Kake med ost og skinke
Denne kaken har jeg laget utrolig mange ganger. Får vi besøk, og jeg ikke vet hva jeg skal lage til mat, har denne kaken ofte blitt løsningen. Du skitner til noen boller mens du lager maten, men du har tid til å vaske opp alt mens kaken står i ovnen. Så slipper du å stresse med oppvask etter maten. Det synes i alle fall jeg er veldig deilig.
Gjærdeigskake med ost og skinke
6 personer
Deigen
25 g smør
1 1/4 dl melk
15 g gjær
4 dl hvetemel
1 egg
1/4 ts salt
Fyll
1 neve pinjekjerner
1 løk
2 hvitløkfedd
1 rød paprika
250 g ost, gjerne en blanding av norvegia-, mozzarella- og parmesanost
2 1/2 dl matfløte
4 eggeplommer
1/2 ts salt
200 g kokt skinke
2 never frisk basilikum, persille og gressløk
4 eggehviter
olivenolje
salt
pepper
Smelt smøret til deigen i en kasserolle. Ha i melken og la det bli fingervarmt (37 grader). Løs opp gjæren i melken. Bland alle ingrediensene og la deigen stå til heving under et klede mens du lager fyllet. Deigen skal være løs, men ikke klissete. Pass på at du ikke har i for mye mel.
Sett stekeovnen på 200 grader.
Begynn med fyllet. Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne i noen minutter. Her er det viktig å følge med hele tiden slik at de ikke blir brent. Når de har fått en fin gyllen farge, heller du dem over på en asjett.
Hakk løken og hvitløken. Fres den blank og myk på middels varme i litt olivenolje. Det tar 8-10 minutter. Pass på at løken ikke tar farge. Skjær paprikaen i små biter og ha den i pannen de siste 4 minuttene.
Riv osten. Pisk sammen fløten, eggeplommene og saltet. Tilsett løk- og paprikablandingen og osten. Hakk krydderurtene og ha også dem i fløteblandingen. Skjær skinken i små terninger. Stivpisk egghvitene og vend dem forsiktig i fløteblandingen med en slikkepott eller skje.
Kle en kakeform, 24 cm i diameter, med deigen, 5 cm oppover kanten. Legg skinken i bunnen og hell resten av fyllet over. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca. 40 minutter. La kaken hvile i 5–10 minutter etter at den er ferdig stekt. Legg gjerne et klede over slik at den holder seg varm.
Serveres med en enkel salat og hvitløksdressing. Salaten kan gjerne bestå av salattyper som har litt bitter smak.
[…] Søndag – Kake med ost og skinke […]
[…] Søndag 25. august – Ost- og skinkekake […]
Denne var fantastisk god! 🙂
Så bra, Anette 🙂
Jeg er helt enig med deg!
[…] Søndag 12. januar – Paikake med ost og skine […]
Hei! Tenkte lage denne til “dameklubb” – hvordan vurderer du dobling av oppskriften og langpanne istedet for kakeform?
Ja, det burde jo gå bra, Marit. Bruk en form som har litt høye kanter!
Høres veldig god ut? Skal pinjekjernene i fyllet eller serveres ved siden av?
Ja, den er kjempegod Ulla! Jeg bruker å ha dem i 🙂
Jeg synes ikke dette var noen god idé.
Sånn er det. Alle kan ikke like alt, Mikhail 🙂
Ser kjempegod ut👍😋
Så hyggelig å høre, Tove! Jeg synes den er skikkelig god også 🙂
Denne var supergod🤩 Vet du om det går ann å fryse den?
Hei Merete!
Den er helt super å fryse ned. La den gjerne tine litt på kjøkkenbenken før du varmer den opp i stekeovnen 🙂