Ukemeny for uke 47
Ny uke og nye muligheter for å spise god mat! Samme om man har travle dager eller dager med litt mer slinger, er det bra å spise god mat! Jeg håper du finner deg noen favoritter fra ukas meny!
God uke til deg! Og husk, nyt livet og nyt maten!
Mandag – Saftig biffsandwich med ost
Dette er perfekt mat hvis du er ute etter en lunsj som skal sette sitt gode preg på resten av dagen. Eller du vil ha en enkel, men litt raffinert middag. Den passer dessuten perfekt dersom du er ute etter litt skikkelig snaddermat utpå kvellinga engang. Dette er rett og slett veldig godt samme når på døgnet du ønsker å spise det.
Denne fiskesuppa er en perfekt hverdagssuppe som jeg har lagd i ulike varianter utrolig mange ganger. Og det er ikke mange flere minutter du bruker på å lage denne suppa sammenlignet med en posesuppe. Og smaken, den kan virkelig ikke sammenlignes med posevarianten. Denne fiskesuppa er det jo dessuten fisk i!
Onsdag – Stekt kylling med bønnesalat
Her hjemme spiser vi massevis av kylling. Bruksmulighetene er nærmest uendelige, og kjøttet tar takknemlig opp i seg de smakene du tilsetter. Det er dessuten kjapt å tilberede.
Det trenger verken å være fest for å spise rømmegrøt. Lørdag funker fint! Èn tallerken rømmegrøt med en stor klatt smør og godt med sukker og kanel er jo rett og slett veldig godt! Kunsten med å spise rømmegrøt, for min del, er å stoppe selve spisingen mens du fremdeles har lyst på mer.
Det finnes det sikkert like mange oppskrifter på coq au vin som det finnes franskmenn. Denne er litt herfra og derfra, og blir en forholdsvis lett og mild variant av den franske nasjonalretten. Jeg forstår ikke fransk, men jeg har skjønt nok til å vite at coq au vin betyr hane kokt i vin. Haner er ikke noe vi kan gå i butikken og kjøpe her i Norge, og ikke vet jeg om det er mulig i Frankrike heller, for jeg har aldri prøvd.