Jeg har en stor forkjærlighet til middager som lages i én gryte eller panne. Det er så deilig å slippe å måtte vaske opp uendelig mange kjeler etter en vanlig hverdagsmiddag. Denne risgryta passer inn i den kategorien. I tillegg er den kjapp å lage og god å spise! Da er det bare stas!

Her bruker jeg kalkunfilet i gryta, men du kan like gjerne bruke kyllingfilet hvis det er mer tilgjengelig. Smaksmessig utgjør det ingen stor forskjell.

Kjapp risgryte med kalkunfilet

 

Dette trenger du for å lage risgryta til 4 personer
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss rapsolje
500 g kalkunfilet
4 ts red currypaste
3 ½ dl jasminris
2 dl kokosmelk, gjerne light
4 dl kyllingbuljong
1 squash
½ fersk ananas ev. 1 liten boks hermetisk
150 g grønne erter, friske eller frosne
salt
pepper

Skrell og finhakk løken og hvitløken og ha det i en panne sammen med rapsoljen. La det surre på ganske svak varme i 3-4 minutter til løken har blitt blank og myk. I mellomtida skjærer du opp kalkunfileten i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skru opp varmen noe og tilsett kalkunbitene, currypaste og ris. Rør rundt og stek det i 1 minutt. Så tilsetter du kokosmelken og kyllingbuljongen, lar det koke opp, setter på et lokk og lar det småputre i 15 minutter.

Del opp squash og ananas i terninger og ha det i panna sammen med ertene. Bland alt sammen og la det småkoke videre i 3-5 minutter. Kjenn etter når risen er ferdig. Smak til med salt og pepper.

Kjapp risgryte med kalkunfilet

Print Friendly

Lesernes kommentarer

  1. Denne var veldig god! Vi har aldri spist så mye god og variert middag siden jeg begynte å følge ukes oppskriftene dine for noen mnd siden. Før gikk det i det samme om og om igjen… Takk skal du ha 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *