Kjapp risgryte med kalkunfilet
Jeg har en stor forkjærlighet til middager som lages i én gryte eller panne. Det er så deilig å slippe å måtte vaske opp uendelig mange kjeler etter en vanlig hverdagsmiddag. Denne risgryta passer inn i den kategorien. I tillegg er den kjapp å lage og god å spise! Da er det bare stas!
Her bruker jeg kalkunfilet i gryta, men du kan like gjerne bruke kyllingfilet hvis det er mer tilgjengelig. Smaksmessig utgjør det ingen stor forskjell.
Dette trenger du for å lage risgryta til 4 personer
1 løk
2 fedd hvitløk
2 ss rapsolje
500 g kalkunfilet
4 ts red currypaste
3 ½ dl jasminris
2 dl kokosmelk, gjerne light
4 dl kyllingbuljong
1 squash
½ fersk ananas ev. 1 liten boks hermetisk
150 g grønne erter, friske eller frosne
salt
pepper
Skrell og finhakk løken og hvitløken og ha det i en panne sammen med rapsoljen. La det surre på ganske svak varme i 3-4 minutter til løken har blitt blank og myk. I mellomtida skjærer du opp kalkunfileten i terninger på ca. 2 x 2 cm. Skru opp varmen noe og tilsett kalkunbitene, currypaste og ris. Rør rundt og stek det i 1 minutt. Så tilsetter du kokosmelken og kyllingbuljongen, lar det koke opp, setter på et lokk og lar det småputre i 15 minutter.
Del opp squash og ananas i terninger og ha det i panna sammen med ertene. Bland alt sammen og la det småkoke videre i 3-5 minutter. Kjenn etter når risen er ferdig. Smak til med salt og pepper.
[…] Tirsdag 26. november – Kjapp risgryte med kalkunfilet […]
Hei.
Skal risen tilsettes rå eller kokt? 🙂 Har jasmin boil in bag ris ;).
Mvh Cecilie.
Hei Cecilie! Ta risen ut av posen og tilsett den rå 🙂
Denne var veldig god! Vi har aldri spist så mye god og variert middag siden jeg begynte å følge ukes oppskriftene dine for noen mnd siden. Før gikk det i det samme om og om igjen… Takk skal du ha 🙂
Å, så hyggelig å høre, Jeanette!