Torsk med mandelpoteter og sandefjordsmør

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Torsk med mandelpoteter og sandefjordsmør

En god saus kan dra et helt middelmådig måltid opp til høye kulinariske nivå. Jeg trenger definitivt ikke å spise saus hver dag, men når jeg gjør det vil jeg at den skal gi meg noe ekstra. Den skal heve standarden på middagen min og da er det ingen saus i pose som duger. Når man i tillegg står overfor noen av de fineste råvarene som Norge har å by på, vaskeekte torsk og mandelpoteter, er kun det beste godt nok som følge.

Sandefjordsmør er fantastisk godt og gjør at dette måltidet svever høyt der oppe i den kulinariske himmelen. Jeg bruker ofte fullfet creme fraiche i stedet for kremfløte til mitt smør. Bruker du fløte, reduserer du mengden til ½ desiliter.

Godt måltid!

Torsk med mandelpoteter og sandefjordsmør

Dette trenger du for å lage torsk med sandefjordsmør og mandelpoteter til 4 personer
800 g mandelpoteter
2 ss salt
1,2 kg torsk i skiver

Sandefjordsmør
200 g romtemperert smør (ikke margarin)
4 ss persille
1 dl creme fraiche
noen dråper sitronsaft

Skrell potetene og kok dem i godt saltet vann i 10 minutter. Slå av varmen og la potetene trekke til de er myke hele veien gjennom.

Kok opp vann i en stor kjele og ha i saltet. Trekk fisken i 8–10 minutter. Vannet skal ikke koke, bare være oppunder kokepunktet.

Skjær smøret i terninger og finhakk persillen. Ha creme fraichen i en liten kasserolle og kok opp. Tilsett persillen. Mens nå kjelen står over lav varme, bruker du en visp og pisker inn smøret. Ta noen terninger om gangen. Nå er det viktig at ikke smøret blir for varmt. Det kan ikke koke, for da vil smøret smelte og sausen vil bli en tynn suppe. Reguler varmen ved å dra kjelen av og på platen.

Sausen kan lages en liten stund i forkant av servering og så holdes varm i et vannbad.

Server den nytrekte fisken, de smakfulle potene sammen med en stor og god skje av Sandefjordsmøret.

 

 

5 kommentarer til “Torsk med mandelpoteter og sandefjordsmør”

  1. Fikk nytrukket koketorsk hos fiskehandleren i dag. Sikret meg 2 nakkeskiver (rundskjært). Mandelpoteter og ingrediensene til Sandefjordsaus innkjøpt. Dessverre ingen innmat, men rødvin på plass. Ser frem til middagen i morgen, etter at fisken har krøllet seg i kaldt vann og fuktige håndklær gjennom natten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon