Fantastisk god pølse i brød

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fantastisk god pølse i brød

Dette må jeg si er et av de aller beste tilbehørene jeg har spist til pølse og brød på durabelig lenge. Her har jeg rett og slett lagd to tilbehør som passer som fot i hose til en god grillpølse eller to. Èn aubergine- og yoghurtsaus og én sennepsmajones med grønn chili. Aubergine- og yoghurtsaus, sier du litt skeptisk? Trengs ikke! Den er så frisk og god i smaken, med helt sånn passe syrlighet. Så kommer sennepsmajonesen på toppen. Ganske stram i smaken. Litt het også ettersom jeg har med grønn chili. Det blir så godt!

Så må du bruke gode pølser til dette! Mye kjøtt og mye smak bør det være i dem. Heldigvis er utvalget i butikkene mye bedre nå enn bare for noen år siden, selv om vi ikke akkurat er i høysesongen nå. Vil du servere pølsene litt fargerikt, kan du gjerne fordele masse salat på serveringsfatet og så legge pølsene over. Da er snacksematen er servert!

Fantastisk god pølse i brød

Dette trenger du for å lage pølse og brød med veldig godt tilbehør til 4 personer

Aubergine- og yoghurtsaus
1 aubergine
1 ½ dl gresk yoghurt
saft av ½ sitroner
¼ ts salt
nykvernet pepper
noen sukkerkorn

Sennepsmajones
¼–½ grønn chili
2 eggeplommer
1 ts Dijonsennep
1 ¾ dl solsikkeolje
noen dråper sitronsaft
¼–½ ts salt
nykvernet pepper

Til pølsene
1 ss olivenolje
4 gode grillpølser
1 tomat
4 pølsebrød
1 pose mikset grønn salat

Fantastisk god pølse i brød

Sett stekeovnen på 180 grader. Prikk auberginen med en gaffel rundt det hele og legg den over på en bakepapirkledd stekeplate. Sett plata midt i stekeovnen og bakes auberginen i 45 minutter. Ta den ut og la den avkjøles litt før du deler den i to og skraper ut innmaten. Mos den med en gaffel før du rører inn yoghurten og smaker til med sitron, salt, pepper og sukker.

Finhakk chilien. Bestem selv om du vil ha med frøene eller ikke. Mesteparten av styrken ligger i frøene og hinnene rundt. Gjem litt til pynt og ha resten i en liten bolle sammen med eggeplommene og Dijonsennepen. Så skal du spe dette med solsikkeolje til det blir en majones. Pisk med en gaffel eller liten visp og hell i noen dråper med olje om gangen til å begynne med. Du kan øke tempoet på hellingen etter hvert.

Varm opp olivenoljen i en stekepanne. Skjær snitt på pølsene og stek dem på litt over medium varme til de er gjennomvarme og gyllenbrune.

Finhakk tomaten og varm opp pølsebrødene. Ha på godt med både dressing og majones over pølsene i brødene. Dryss over tomatbiter og chili.

Fantastisk god pølse i brød

2 kommentarer til “Fantastisk god pølse i brød”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon