Nudelsalat med agurk og koriander
Sola skinner utenfor vinduet mitt, og jeg feirer sola med en syrlig og frisk nudelsalat! Den kan serveres både varm og kald, og den smaker veldig godt samme hva. Den passer forresten godt sammen med vårrullene som du kan se bak på bildet, for det er gode thaianer i denne salaten.
Før jeg blander selve salaten, lager jeg dressingen. Syren i den gjør at vårløken får nærmest en syltet smak.
Dette trenger du for å lage nudelsalat med agurk og koriander
175 g vanlige nudler
1 ts salt
2 fedd hvitløk
1 cm fersk ingefær
1 rød chili
3 vårløk
1 ss fiskesaus (nam pla)
saften av 1 lime
½ agurk
1 neve fersk koriander
Tilbered nudlene i saltet vann etter anvisning på pakken. Når de er ferdige, heller du dem over i et dørslag og lar dem renne av.
Skrell og finhakk hvitløk og ingefær. Ingefær renses enklest og best ved å skrape vekk skallet med en skje. Finhakk chilien og skjær vårløken i tynne ringer. Ha dette i en liten bolle sammen med fiskesausen og limesaften. La det stå slik i ca. 30 minutter.
Del agurken i to og skrap ut den våte innmaten før du skjærer den i skiver. Klipp opp korianderen og bland sammen alle ingrediensene. Smak til om den er passe salt.