Kjøttgryte med rødvin

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kjøttgryte med rødvin

En gryte full av mørt kjøtt og grønnsaker som har fått trekke gode smaker i mange timer, er og blir utrolig godt. Og mange timer, det må en gryte ha. For her bruker du kjøtt som trenger noen timer for å mykne seg opp og bli akkurat så møre som kjøttet i en god gryte bør være.

Dette er en ganske luksuriøs kjøttgryte med store mengder kjøtt. Ønsker du mer grønnsaker og mindre kjøtt, kan du bruke denne oppskriften.

Du kan la gryta stå på en stekeplate i de timene som trengs, eller du kan sette hele gryta inn i stekeovnen på 110-120 grader og la den stå der like lenge. Lokket må være på slik at det ikke koker tørt.

Du kan gjerne servere gryten med potetstappe eller kokt ris.

Dette trenger du for å lage denne kjøttgryta til 4 personer
1 kg grytekjøtt
1 ss smør
1 ss olivenolje
6 sjalottløk
75 g sellerirot
75 g persillerot
150 g gulrot
150 g kålrot
1 ts salt
nykvernet pepper
1 laurbærblad
1 ts tørket timian
3 ½ dl rødvin
vann

Renskjær kjøttet og del det i små terninger. Brun det i smør og olje i flere omganger i en stekepanne. Det er viktig å ikke ha for mye i panna på én gang, for da begynner kjøttet å koke i stedet for å steke. Ha terningene over i en gryte. Bruk gjerne en gryte som kan settes i stekeovnen.

Skrell sjalottløkene og del dem i 2 eller 4. Skrell de ulike røttene og del dem i fine terninger og ha alt dette oppi gryta sammen med kjøttet. Ha også i salt, pepper, laurbærblad og tørket timian. Hell over rødvinen og nok vann til at det dekker.  Kok opp og la det småkoke i ca. 3 timer, enten på stekeplata eller inne i stekeovnen på 110-120 grader. Jeg bruker bestandig å la det koke opp på stekeplata først, før jeg setter hele gryta, med lokket på, i stekeovnen.

Smak til med salt og pepper før servering.

Kjøttgryte med rødvin

God middag!

 

 

 

 

5 kommentarer til “Kjøttgryte med rødvin”

    • Hei Ola! Du bare heller rødvinen oppi gryta sammen med resten av ingrediensene før du lar gryten koke de kommende timene. Det gårhelt fint å bruke 2 dl rødvin også, og så bruke nok vann til at det dekker. Det blir litt kraftigere smak, dersom du bruker 3,5 dl 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon