Rustikk salat med hvitskimmelost og nøtter

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Rustikk salat med hvitskimmelost og nøtter

Jeg elsker denne salaten! Og jeg er så nært bombesikker som jeg kan være, uten å være det, på at du kommer til å dele mine følelser for den. Heldigvis har tilbudet av ulike typer irrgrønn og sprø salat i butikken økt særdeles betraktelig de siste årene. Og det er veldig godt når man blander flere forskjellige salattyper.

Det som gjør denne salaten skikkelig smashing, er muggosten og de honningristede cashewnøtter. Jeg må bestandig lage litt ekstra av de nøttene når jeg først er igang, så har jeg litt å snackse på mens jeg lager maten. Du kan gjerne bytte ut den hvite muggosten med en god blåmuggost.

salat med honningristede cashewnøtter

Dette trenger du for å lage rustikk salat med hvitskimmelost og nøtter
75 g pistasjenøtter
125 g salte cashewnøtter
2 ss mild honning
ca. 300 g bandet grønnsalat
2 ss god olivenolje
1 ss balsamicoeddik
1 ts salt
1/2 ts nykvernet pepper
150 g hvit muggost, romtemperert

Kle et stekebrett med bakepapir.

Ha pistasjenøttene og cashewnøttene i en tørr stekepanne på middels varme og rist dem til de blir brunflekkete. Rist på pannen ganske ofte slik at nøttene ikke brenner seg. Når de har fått den fargen de skal ha, har du i honningen, rører rundt to ganger og heller hele blandingen over på bakepapiret. La det kjølne i 2 minutter før du skiller nøttene fra hverandre. La de ligge i ro til de blir helt avkjølt.

Vask og tørk salaten godt. Har du en salatspinner, bruker du den til å tørke. Hvis ikke tar du salaten i mindre porsjoner i et rent kjøkkenhåndkle og lager en skreppe av det. Rist det rundt til du får ut vannet.

Bland sammen olivenolje, balsamico, salt og pepper enten i et glass som du rister godt eller med en liten visp i en bolle. Hell dressingen over salaten og bland det hele godt sammen. Fordel salaten på et serveringsfat eller i en bolle. Del opp osten i passe store munnfuller og fordel både ostebitene og nøttene over salaten.

Dersom det tar litt tid fra du lager salaten til servering, venter du med osten og nøttene. Spesielt nøttene er best når de blir drysset over like før servering.

Denne oppskriften er én av oppskriftene til et helt koldtbord. Serverer du alt, er det nok til minst 6 voksne og 6 barn. Resten av oppskriftene finner du her:
Sprudlende bowl
Luftig fletteloff
Rødvinsmarinert roastbiff
Hjemmelagde remulader til koldbordet
Kald laks med dill og persille
Agurksalat med dill
Skalldyrkabaret
Rustikk salat med hvitskimmelost og honningristede nøtter
Innbakte pølser

13 kommentarer til “Rustikk salat med hvitskimmelost og nøtter”

  1. Veldig god salat!! Jeg la til jordbær, og serverte med parmaskinke og grytebrød ved siden av – ikke feil i det hele tatt:)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon