Bøker om surdeigsbakst
Jeg vet at noen av dere nå også har begynt å prøve seg på å lage sin egen surdeig. Og det er utrolig moro å få tilbakemeldinger om! Tenkte bare jeg skulle legge ut bilder av de bakebøkene jeg bruker som inspirasjon og kunnskapsbase til mitt surdeigsprosjekt.
Alle de utenlandske bøkene kjøper jeg direkte fra Amazon.co.uk mens de norske har jeg plukket med meg i ulike bokhandlere.
Dette var den første boken jeg kjøpte om surdeigsbakst. En fantastisk fin bok om ulike bakere i USA som baker på den gamle, håndverksmåten. Flotte bilder.
Brødbibelen av amerikanske Rose Levy Beranbaum. Hun skriver veldig langt og omstendlig og har grafer og tabeller for den minste ting. Tykk som en gammeldags bibel og ganske lite bilder. Her lærer du grunnleggende om bakst.
Boka til Jim Lahey, mannen bak de berømte eltefrie brødene.
Peter Reinhart går også grundig til verks når han vil lære bort om surdeigbakst.
Franske Richard Bertinet driver en bakeskole i Bath i England. Jeg elsker disse to bøkene: den på bildet over og den under.
Dette er den første boka til Åpent Bakeri. Har brukt mange av oppskriftene herifra.
Bok nummer to fra Åpent Bakeri. Denne bruker jeg mye nå når jeg prøver meg fram. Brødene mine ser ikke like bra ut som deres – ennå – men det kommer forhåpentligvis!
Denne har jeg akkurat kjøpt, så den har jeg ikke fått sett særlig mye i ennå.
Denne kom i samme forsendelse som den på bildet over, så den er heller ikke gjennomlest ennå.