Når sulten er stor og tiden knapp, er det kjekt å ha noen gode kort i ermet. Tortillalefser funker strålende som pizzabunner, og nå er det faktisk mulig å kjøpe tortillalefser som er ekstra tykke slik at de passer enda bedre som kjappe pizzabunner.

Den ultrakjappe tomatsausen min egner seg også godt sammen med spagetti. Når jeg har osterester i kjøleskapet som begynner å bli tørre eller gamle, river jeg dem og fryser ned i zip-poser. Perfekte å finne på travle dager.

Pizza på noen minutter

Dette trenger du for å lage kjapp pizza til 4 personer
4 ss tomatpuré
3 ss vann
2 ss olivenolje
½ t tørket oregano
1 klype salt
nykvernet pepper
4 tortillalefser
ca. 2 dl revet ost – gjerne ulike slag
noen skiver salamipølse eller skinke
noen tomater

Sett stekeovnen på så sterk varme som mulig.

Rør sammen tomatpureen og vannet i en bolle. Spe med olivenoljen i en tynn stråle mens du rører hele tiden. Sprekker sausen, tilsetter du litt mer tomatpuré og rører litt til. Bland inn oregano, salt og pepper.

Fordel tortillalefsene på to bakepapirkledde stekebrett og smør utover tomatsausen. Dryss over osten og legg på pølse, skinke, tomat eller annet godt som du har i kjøleskapet og som egner seg på en pizza.

Stek to og to pizzaer i 4–8 minutter – avhengig av hvor varm stekeovnen din er.

Pizza på noen minutter

Kos deg!

Vil du ha oppskriften på 80-tallets pølsepizza, finner du den her og oppskrif på kjempegode pizzasnurrer finner du her.

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *