Kyllingsalat med feta og oliven

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Kyllingsalat med feta og oliven

Har kyllingfiletene du steker en tendens til å bli tørre og kjedelige i smaken? Det er ikke mange minuttene som skiller en saftig kyllingfilet fra en tørr, men det er ganske så stor forskjell i smaken. Fordi det er viktig å gjennomsteke kyllingfileten, er det lett å la den få et ekstra femminutt, bare for å være helt sikker. Gjør du som meg, får du både gjennomstekt og saftig filet!

Kyllingsalat med feta og oliven

Dette trenger du for å lage kyllingsalat med feta og oliven til 4 personer
1 rød paprika
4 fyllingfileter
1 ss raps- eller olivenolje
1 ss smør
400 g assortert salat: ruccola, feltsalat, friséesalat, radiccio rosso (det er den røde)
12-16 cherrytomater (røde og gule)
2 vårløk
16 gode olivener
3-4 ss fetaost i biter

Dressing
1 fedd hvitløk
3 ss olivenolje
1 ss balsamicoeddik eller annen eddik
salt
pepper

Sett på grillelementet på stekeovnen og kjør opp varmen til full styrke.

Start med paprikaen. Del den i to og fjern kjernehuset. Legg den med skinnsiden opp på litt aluminiumsfolie på et stekebrett og sett plata under grillelementet. La det stå til skallet har blitt svart. Det tar 10-12 minutter, men sjekk underveis. Når den er ferdig legger du paprikabitene i en liten plastpose, knytter igjen og lar den ligge slik i 10 minutter. Da drar du bare av det svarte skallet og står igjen med en myk og god paprika. Del den opp i staver. Skru ned varmen på stekeovnen til 180 grader.

Skjær av eventuelle blodflekker og fettklumper på kyllingfiletene og tørk dem på kjøkkenpapir. Ha på godt med salt og pepper. Smelt sammen olje og smør i en stekepanne som tåler sterk varme. Når det freser, har du i kyllingfiletene. La det steke på sterk varme i 2 minutter på hver side. La bitene ligge i ro mens de steker.

Sett enten stekepannen (hvis den kan inn i stekeovnen) eller legg filetene i en ildfast form og sett den inn i stekeovnen. Stikk et steketermometer midt i den ene fileten og stek til den får en kjernetemperatur på 70 grader. Ta filetene ut av ovnen og la dem hvile under litt folie i 5-6 minutter før du skjærer dem.

Vask og tørk salaten godt. Ettersom vi skal ha på en oljedressing etterpå, er det viktig å få av alt vannet. Har du en salatspinner, bruker du den til tørkinga, hvis ikke kan du legge salaten inni et rent kjøkkenhåndkle, lage et knytte og riste ut vannet. Riv salaten opp i mindre biter.

Skjær opp cherrytomatene og vårløken og bland alt til salaten.

Riv eller press hvitløken til dressingen og ha den i en liten bolle. Bruk en liten visp og visp sammen resten av ingrediensene til dressingen. Hell den over salaten og vend det hele sammen. Fordel det over på fire tallerkener.

Kyllingsalat med feta og oliven

Skjær kyllingfiletene i skiver og legg på toppen av salaten.

3 kommentarer til “Kyllingsalat med feta og oliven”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon