Ukemeny for uke 19
Ny uke og nye muligheter til å spise massevis av smakfull og god mat! Som vanlig har jeg funnet frem forslag til middagsoppskrifter av litt varierende art. Her er det forhåpentligvis noe for enhver smak. Håper du finner noen favoritter du også!
God uke til deg! Og husk: Nyt livet og nyt maten!
Mandag – Toast med spekeskinke og sennepsmajones
Det trenger ikke bestandig å være varm middag. Innimellom kan det jo være greit å leke at man er på cafe også. Dette kaller iallfall jeg en typisk cafegodbit!
Tirsdag – Stekt torsk med spekeskinke
Veldig ofte serverer jeg stekt bacon til stekt torsk. Her surrer jeg skiver av spekeskinke rundt torskefiletene for å få den samme saltsmaken. Enkelt, godt og skikkelig familievennlig.
Onsdag – Spagetti med kylling, hvitløk og paprika
Når mat er både lettvint og god, er jeg fornøyd! Ofte er jo det de to viktigste kriteriene til en hverdagsmiddag. Denne middagen er dessuten helt perfekt for ungene i huset å lage.
Det er faktisk riktig så enkelt å lage sine egne fiskekaker. Selv slet jeg fælt den første gange jeg prøvde meg. Deigen ble alt for løs og fiskekakene rant utover da jeg stekte dem. Så snart jeg imidlertid skjønte at deigen til fiskekaker skulle ha ganske så lik konsistens som deig når jeg lager karbonader, ble resultatet også vellykket.
Det er nesten ikke mulig å ha vært i Spania uten å ha spist saftig og god paella. Ulike varianter selges nærmest alle steder, også i typiske snackbarer og hurtigrestauranter.
Lørdag – Entrecôte med blåskimmelost og potetkaker
Har du smakt potetkaker noen gang? Det smaker vidunderlig! Først lager jeg potetstappe som jeg så deler opp i kaker og steker gylne og sprø i en blanding av smør og olje. Her får de følge med godt kjøtt og god ost. Skikkelig godt!
Søndag – Kokos- og chilisuppe med stekte scampi
Jeg er veldig svak for en god suppe! Det fine med suppe er at du veldig kjapt og enkelt kan lage deg en skikkelig god en.
Dessert – Ostekake med nugatti
Stekte ostekaker kommer langt opp på den uendelig lange listen over gode kaker som finnes! Jeg er rett og slett særdeles svak for stekte ostekaker. Det er noe med denne tunge, kremaktigheten som stekeprosessen gir, som er veldig tiltrekkende.
En riktig god matuke til deg!