Saftig laks innbakt i butterdeig
Det blir straks litt ekstra feststemning over laksefiletene når de blir pakket pent inn i butterdeig sammen med andre gode smaker. Her kjører jeg på med litt asiatiske smaker, østerssaus, chilipaste og fiskesaus. Har du ikke det tilgjengelig, gir du bare fiskesykkene et ekstra dryss med salt og noen omganger med pepperkverna, samt en spiseskje eller to med creme fraiche.
Dette trenger du for å lage saftig laks innbakt i butterdeig til 4 personer
1 pk butterdeig
1–2 ss hvetemel
4 laksefileter á 150 g
½ ts salt
1 ts østerssaus
½ ts chilipaste
1 ts fiskesaus (nam pla)
3 vårløk
2 ss pinjekjerner
1 egg
1 ss melk eller fløte
1 ts sesamfrø
Tilbehør
kokte poteter
salat
Sett stekeovnen på 220 grader.
Legg butterdeigen til tining. Legger du platene hver for seg, tiner de på 10 minutter. Legg dem så oppå hverandre igjen, dryss et tynt lag med hvetemel på bordet og kjevle det ut til det blir ca. 20 cm bred og 35 lang. Løft på deigen litt innimellom for å forsikre deg om at den ikke setter seg fast.
Plasser laksefiletene 3 cm fra kortenden mot deg, og med 2 cm mellomrom. Dryss over salt. Rør sammen østerssaus, chilipaste og fiskesaus og fordel det over filetene.
Vask vårløkene før du skjærer dem i ½ cm tykke ringer. Fordel både dem og pinjekjernene over fiskestykkene.
Pisk sammen egget og melka eller fløten og pensle det rundt kanten på butterdeigen.
Brett deigen så over slik at du får et lokk. Klem kantene godt sammen slik at de holder seg under stekingen. Skjær noen snitt i butterdeigen tversover laksepakken. Pensle den med eggblandingen og dryss over sesamfrøene. Legg pakken over på et bakepapirkledd stekebrett.
Når jeg baker fisken på denne måten, synes jeg det er vanskelig å vite når den er passe stekt med mindre jeg stikker et steketermometer midt i det ene fiskestykket. Steketiden avhenger av om fisken er kjøleskapskald eller ikke. De snittene du akkurat har lagt i butterdeigen, er perfekte å træ termometeret gjennom. Jeg steker til laksen har en kjernetemperatur på 63–65 grader.
Skjær opp laksepakken mellom fiskestykkene og server. Her har jeg kokte poteter og en salat til. Det fungerer helt utmerket med bare en salat også.
Kos deg med supersaftig laks med asiatiske smaker!
[…] Mandag 5. august – Saftig innbakt laks […]
[…] Tirsdag 29. oktober – Saftig laks innbakt i butterdeig […]