Svinecarré med rød ris og brokkolisalat

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Svinecarré med rød ris og brokkolisalat

Når maten både ser ultralekker ut og smaker godt som bare det, er det igrunn bare å sette seg ned for å nye et godt måltid!

Ofte når jeg er ute og holder matforedrag, snakker jeg om hvor lurt det er å ha en stekepanne som også kan settes rett i stekeovnen. Det er akkurat det jeg gjør her. Først bruner jeg svinecaréen rundt det hele, i en god blanding av smør og olje, før jeg stikker et steketermometer midt i kjøttstykket og setter hele stekepanna i stekeovnen. Kan ikke stekepanna inn i stekeovnen, legger du kjøttet over i en ildfast form.

Svinecarré med rød ris og brokkolisalat

På bildet lager jeg dobbelt så stor porsjon som det står i oppskriften. Det er derfor det er bilde av 2 caréer. 

Dette trenger du for å lage svinecarré med rød ris og brokkoli- og blomkålsalat til 4 personer

Svinecarréen
ca. 750 g svinecarré (med bein)
2 ts Maldonsalt
nykvernet pepper
smør og olje til steking
4-5 grener med persille
1-2 grener med rosmarin
4-5 grener oregano – eller bruk andre krydderurter som du har tilgjengelig
8 fedd hvitløk

Rød ris
1 stilk selleri
1 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
½ ts salt
3 dl rød ris
4 ½ dl vann

Svinecarré med rød ris og brokkolisalat

Blomkål- og brokkolisalat
1 ½ dl gresk yoghurt
saft av ¼ sitron
1 fedd hvitløk
salt
nykvernet pepper
½ liten blomkål
½ brokkoli
½ liten rødløk
1 hjertesalat

Sett stekeovnen på 175 grader.

Start med risen for den tar lengst tid. Finhakk stangsellerien og hvitløken og ha det i en kasserolle sammen med olivenoljen og saltet og la det surre på svak varme i noen minutter til det dufter deilig og løken har blitt blank og gjennomsiktig.

Tilsett risen og vannet og legg på et lokk. Når vannet koker opp, skrur du ned varmen slik at risen er akkurat på kokepunktet. Jeg synes rød ris varierer litt i koketid, men et sted mellom 45 og 55 minutters koketid må du regne med.

Dryss på et godt lag med salt og pepper på svinecaréen. Smelt sammen smør og olje i stekepanna på høy varme. Legg i caréen og brun alle sidene. Finhakk krydderurtene og fordel over kjøttstykket så snart det er brunet. Hvitløkfeddene legger du bare rundt kjøttet i panna. Stikk et steketermometer midt inn i kjøttet før du setter panna, eventuelt den ildfaste forma, midt i stekeovnen. Stek til kjernetemperaturen er 68 grader. Ta ut kjøttet og la det hvile i 15 minutter før du deler det i skiver.

Rør sammen yoghurt og sitronsaft i en bolle. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og bland inn sammen med salt og pepper. Del opp blomkålen og brokkolien i små buketter og finhakk rødløken. Hjertesalaten skjærer du opp i ca. 2 cm tykke strimler. Bland det inn i youghurten. Smak til og kjenn om salaten er passe krydret.

Svinecarré med rød ris og brokkolisalat

Ønsker du å grille svinecaréen bruner du den først på direkte varme før du legger den over på indirekte varme og steker til den har nådd 68 grader i kjernetemperatur.

PS! Skulle du få rester av den røde risen, er den knallgod å steke opp dag nummer to sammen med et egg, som du bare knekker oppi og rører inn sammen med risen. Ultrakjapp og veldig god middag!

 

5 kommentarer til “Svinecarré med rød ris og brokkolisalat”

    • Ja, både blomkålen og brokkolien er rå. Synes det er veldig godt nå når de er i sesong.
      Rør ris får du kjøpt i velassorterte dagligvarebutikker eller innvandrerbutikker. Men du kan gjerne bruke brun ris til. Det får du kjøpt i de fleste dagligvarebutikker. Den gir også god tyggemotstand når du spiser 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon