Rundstykker med havregryn

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Rundstykker med havregryn

Disse rundstykkene er lettvinte å bake og deigen er veldig god å jobbe med. De er derfor kjempefine å bake hvis man skal bake sammen med unger.

Rundstykkene går aldeles utmerket å bake uten barneselskap også, bare så det er sagt. Dette er nemlig rundstykker som passer for både store og små. Saftige og gode som de er.

Rundstykker med havregryn

Oppskrift på 20 halvgrove rundstykker med havregryn
100 g lettkokte havregryn
500 g fullkornshvetemel
400 g hvetemel
1 ts salt
7 dl lettmelk
1 pk fersk gjær

Bland sammen alt det tørre i en bakebolle. Varm opp melken til den blir fingervarm, ca. 37 grader. Smuldre gjæren i melken og rør den ut. Tilsett melken i bakebollen og elt deigen godt sammen. La miksmasteren gå på litt over medium høy hastighet i 10 minutter for å elte deigen skikkelig godt.

Dekk bollen med plastfolie eller et bakeklede og la den heve til dobbel størrelse. Det tar i underkant av 1 time.

Dryss et tynt lag med hvetemel på bakebordet og hvelv deigen over. Kna den sammen en gang før du deler den i 20 like store deler. Rull dem ut til rundstykker og legg dem over på en bakepapirkledd stekebrett. Dekk stekebrettet med et bakeklede og la rundstykkene etterheve i ca. 30 minutter. Da skal de ha blitt nesten dobbel så store og når du klemmer på dem, skal deigen sakte komme opp tilbake uten at det blir et ”hull” i deigen.

Samtidig som du setter rundstykkene til etterheving, setter du på stekeovnen på 225 grader over- og undervarme eller 215 grader varmluft.

Rundstykker med havregryn

Stek rundstykkene i 13–15 minutter. La dem avkjøles på en bakerist.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon