Jeg er veldig glad i å lage grillspyd. Det er lettere å få et saftig og godt grillresultat på grillspyd enn når du griller store kjøttstykker. Kunsten er å bruke like store stykker på spydene slik at alt blir ferdig samtidig.

Når ananas blir varmet opp, blir den enda søtere og saftigere enn den er ellers. Den egner seg derfor veldig godt til grilling. Her trær jeg fine ananasterninger på spyd sammen med mørt og marmorert entrecôtekjøtt. Du kan også bruke indre- eller ytrefilet om du ønsker det.

Før grilling marinerer jeg kjøttet i en litt skarp persillesaus. Jeg bruker den samme til saus oppå de ferdige grillspydene også. Skarpheten fra persillen og søtheten fra ananasen er perfekt match!

Saftige grillspyd med ananas og persillesaus

Dette trenger du for å lage biffspyd med ananas og persillesaus til 4 personer

Persillesaus
8–10 stilker persille
2 hvitløkfedd
2 ss rødvinseddik
1 ts chiliflak eller 1/4 ts chilipulver
1 ts sukker
litt under 1 ts Maldonsalt
godt med nykvernet pepper
i overkant av 1 dl olivenolje, extra virgin

Biffspydene
600 g ytrefilet eller entrecôte
1 stor ananas, 800–900 g

Fjern de tykkeste stilkene på persillen før du har den i en food processor sammen med skalløse hvitløkfedd og resten av ingrediensene til persillesausen, unntatt olivenoljen. Kjør til alt har blitt helt smulete. Da sper du med olivenoljen, litt etter litt til alt er blandet inn. Smak til og kjenn at sausen er passe krydret.

Saftige grillspyd med ananas og persillesaus

Skjær kjøttet i terninger på ca. 3×3 cm og ha det i en pose sammen med litt over halvparten av persillesausen. La kjøttet marineres i kjøleskapet i noen timer eller over natta. Rens ananasen og skjær den i like store terninger som kjøttet. Træ kjøtt- og ananasbitene på spyd annenhver gang.

Saftige grillspyd med ananas og persillesaus

Grill spydene på litt over medium varme i 2–3 minutter på hver side dersom du ønsker å ha dem litt røde inni, og litt lenger dersom du vil ha dem gjennomstekt.

Saftige grillspyd med ananas og persillesaus

Legg dem over på et serveringsfat og hell over resten av sausen.

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *