Focaccia med tynne potetskiver

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Focaccia med tynne potetskiver

Focaccia må være noe av det enkleste brødet som er mulig å bake, tror jeg. Lite jobb, lite oppvask i etterkant og massevis av god smak! Da er vi fornøyde!

To viktige ting å huske på når du skal bake focaccia!
Lager du en enkel type med olje og salt på toppen, så bruk Maldonsalt eller en tilsvarende salttype. Grovt havsalt funker dårlig.
Steke focaccian din lenge nok til at den får gyllenbrune stekekanter!

Med det under kontroll, ligger forholdene til rette for mange gode langpannebrød i tiden framover.

Du kan ha utrolig mange ulike toppinger på en focaccia. Ja, noen ganger er det nesten vanskelig å vite om det er en focaccia eller en tykk pizza. Det spiller sånn i og for seg ikke så veldig stor rolle heller, så lenge som smaker er god. Her bruker jeg tynne skiver med nypotet på toppen. Kjempegodt! Vil du prøve en versjon med squash og auberginer på toppen, finner du oppskriften på det her.

Focaccia med tynne potetskiver

Dette trenger du for å bake en focaccia med potetskiver som topping

600 g hvetemel
2 ts salt
¼ pakke gjær, fersk eller tørr
4 dl vann, ca. 30 grader
1 ½ dl olivenolje
Maldonsalt
250 g små nypotet

Ha hvetemel, salt og eventuelt tørrgjær i bollen. Bruker du fersk gjær, rører du det ut i vannet før  du heller det og 1 dl av olivenoljen i bakebollen. Elt deigen godt, helst i 7-8 minutter. Mens du lar miksmasteren gå en siste runde, slår du ca. halvparten av den resterende olivenoljen oppi bollen, slik at den legger seg rundt hele deigen.

Dekk bakebollen med et kjøkkenhåndkle og sett deigen til heving på et lunt sted i ca. 1 time. Den skal bli omtrent dobbelt så stor.

I mellomtiden ordner du potetene. Vask dem godt og skjær dem i helt tynne skiver. Kok opp vann og salt i en kasserolle. Ha i potetskivene og la dem koke i tre minutter. Hell dem ut i et dørslag og la dem renne av.

Når hevingen er ferdig, hvelver du deigen over i en langpanne. Ettersom det er olje rundt deigen, trenger du ikke å smøre forma først. Bruk fingrene til å få deigen utover panna, fordel potetskivene utover og strø over Maldonsalt og fordel resten av olivenoljen over brødet til slutt.

Dekk langpanna med plastfolie og la brødet etterheve i ca. 30 minutter.

Sett stekeovnen på 225 grader. Stek brødet på nederste rille i 20-25 minutter. Hvelv det ut av panna og la det avkjøles på en bakerist.

2 kommentarer til “Focaccia med tynne potetskiver”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon