Jordbæriskake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 30 minutter + avkjøling av bunnen og frysing av isen i minst 4 timer

Porsjoner: 12

Jordbæriskake

Kos deg med en herlig jordbæriskake når de norske jordbærene er i sesong! Dette er en super kake å lage til helgen – når du vil ha et godt kakestykke å kose deg med – og å ha på kakebordet på enhver sommerfest!

Ettersom det er en iskake, kan jordbæriskaken lages i god tid i forkant av servering. Husk bare på å ta den ut av fryseren i god tid, slik at isen rekker å bli passe myk.

Når du bruker søt, kondensert melk i en hjemmelaget is, får du en veldig fin konsistens på isen. Ingen iskrystaller og en herlig, fyldig smak.

LES MER! Sånn lager du BLÅBÆRISKAKE

PS! Du kan også bruke frosne jordbær, som du tiner, i selve iskaken. Til pyntingen blir det finest når du bruker friske bær.

Ingredienser

Bunnen
250 g digestive
75 g smør

Jordbærisen
500 g jordbær
2 lime
1 boks søt kondensert melk
2 dl kremfløte

Slik lager du jordbæriskake

Start med bunnen

Sett stekeoven på 180 grader og smør en rundform eller paiform på 24 cm i diameter.

Knus kjeksen i en food processor og bland inn det smeltede smøret. Press blandingen ned i bunnen og oppover kantene på formen. Stek bunnen i 10 minutter og avkjøl den på en rist til den er kald.

Så over til jordbærisen

Legg til side noen av jordbærene, til pynt, og ha resten av dem i en food processor. Kjør knivene rundt til alle bærene er most. Riv det grønne av limeskallet og ha i processoren sammen med saften av limene.

Pisk den søte, kondenserte melken og kremfløten luftig i en kjøkkenmaskin. Bland litt av kremen inn i jordbærsausen og rør det godt sammen før du folder inn resten.

Hell fyllet over i paiskallet. Sett hele formen i fryseren i minst 4 timer. La den gjerne stå over natten.

Ta kaken ut av fryseren 30 minutter før servering og pynt den med resten av jordbærene.

12 kommentarer til “Jordbæriskake”

  1. Denne så kjempegod ut! Den tror jeg jeg må prøve i sommer:) Jeg bare lurte på hva du gjør med ev rester? Kan den fryses og tas opp igjen?

  2. Ja, prøv den AK.
    Den kan fryses igjen, men den vil bli litt forringet i kvaliteten dersom den blir tint en del før den fryses igjen- Akkurat som med vanlig is.
    Du kan evt. skjære den opp i mindre biter når du tar den opp.
    God sommer!

  3. Ja, det går nok, Herborg. Den søte kondenserte melka er ganske så søt, så da må du smake deg fram litt. Jeg ville smøtet ekstra med melis da slik at det ikke blir sukrete. Det er mulig det er litt mindre melk i de søte boksene enn Vikingmelka, så se det ann litt.
    Lykke til!

  4. Hei, om man ikke benytter Viking-melk på boks, hvilken annen type eller merke vil du foreslå? Og hvor kan man eventuelt få kjøpt dette?
    Har prøvd en amerikansk type (som jeg fikk fra USA) en gang og denne er ganske annerledes enn Viking-melk…

  5. Hei Merete!
    Aller helst skal du bruke en søtet, kondensert melk – det er ikke Vikingmelk. Det er litt ulike merker på dem, men det står bestandig at den er søtet eller sweet condensed milk. Denne typen er ganske anderledes enn Vikingmelken. Tykkere i konsistensen. 🙂

  6. Tusen takk for flott oppskrift. Iskaken er veldig god. Lett å lage var den også. Jeg vil anbefale å kjøpe søt kondensert melk i innvandrerbutikker det er billigere der.

  7. hei!

    Er det vanskelig å få ut bunnen fra formen når den er stekt? Går det an å la bunnen være i forma så slipper jeg det stresset der å få ut bunn fra forma? Jeg har ikke form som kan taes fra kantene.

    • Hei Lisbeth!
      Du kan gjerne bare lage hele kaken i en form og la bunnen være i hele tiden. Det går veldig bra. For den er ganske skjør i kantene etter steking, før den får ismassen i seg.

  8. Hei. Jeg fikk lyst til å lage denne til 17.mai. Jeg har et spørsmål, kan jeg sette den rett i fryseren og ta den ut om 4 dager?

    • Ja, det høres helt perfekt ut! Husk å ta den ut av fryseren i god tid før servering sånn at isen rekker å bli litt myk. God 17. mai!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon