Grillede kebabs med yoghurtdressing

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Grillede kebabs med yoghurtdressing

Har du kommet i grillmodus denne sommeren? Det har jeg! Det er fremdeles et stykke til jeg er i australsk grillmodus – noe som etter min erfaring betyr at både frokost, lunsj og middag tilberedes på grillen – men jeg bruker grillen så mye og ofte som mulig.

Her har jeg lagd kebabs av kjøttdeig og karbonadedeig. Jeg bruker en blanding av de to typene fordi jeg synes kjøttdeig lett kan bli litt for kompakt og fett, mens karbonadedeig har for lite fett i seg slik at den kan bli litt for tørr. Du kan selvfølgelig bruke det som måtte passe deg best! Når jeg kommer over lammedeig i butikken, bruker jeg veldig gjerne det istedenfor.

Kebab betyr rett og slett kjøtt trædd på et spyd.

Grillede kebabs med yoghurtdressing

Dette trenger du for å lage kebabs med yoghurtdressing med gulrot til 4 personer

Kebabsene
2 fedd hvitløk
4–5 grener koriander
200 karbonadedeig
200 g kjøttdeig
1 ts malt spisskummen
1 ts malt koriander
½ ts paprikapulver
¼ ts chilipulver
1/8 ts kanel
1 ts salt
1 ss olje til grillingen

Grillede kebabs med yoghurtdressing

Yoghurtdressing med gulrot
2 litt små gulrøtter
3–4 grener koriander
3–4 grener mynte
¼ ts malt spisskummen
½ ts salt
1 ½ dl gresk yoghurt
saft av ca. ¼ sitron

Til servering
indiske naanbrød

Riv hvitløkfeddene og hakk opp korianderen før du blander sammen alle ingrediensene til kebabsene i en bolle. Smak på deigen for å kjenne om den er passe saltet og krydret. Om du ikke liker å smake på rå kjøttdeig, kan du bare ”smake” på fingeren for å kjenne på smaken.

Del deigen i fire like store deler. Væt håndflatene med vann og rull deigen til pølselignende kjøttboller. Træ hver av dem på et grillspyd. Bruker du trespyd, må du legge dem i vann i minst 30 minutter først.

Pensle dem med oljen rundt det hele før du griller dem på ganske sterk varme i ca. 10 minutter totalt. Vend dem innimellom. Med trespyd er det lurt å legge aluminiumsfolie under den delen av spydet som ikke har kjøtt på seg. Så brenner det ikke så lett.

Skrell gulrøttene til dressingen og riv dem på den grove siden av rivjernet. Hakk opp korianderen og mynten før du blander sammen alt til dressingen. Smak deg fram med salt og sitronsaft.

Grillede kebabs med yoghurtdressing

Til kebabsene her serverer jeg ferdigkjøpte indiske naanbrød. Bare legg dem på grillen i 2 minutter før servering, slik at de blir varme først.

Grillede kebabs med yoghurtdressing

God grilling!

 

3 kommentarer til “Grillede kebabs med yoghurtdressing”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon