Fylte rundstykker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Fylte rundstykker

Store, luftige rundstykker fylt med tunfisk og kokte egg. Høres godt ut, ikke sant? Det synes iallfall jeg!

Disse har sin opprinnelse i Nicetraktene i Frankrike. Der kan du kjøpe ferdigfylte, store rundstykker i bakeriene rundt lunsjtider. For oss som bor noen mil unna, er den hjemmelagde versjonen et godt alternativ. Det er heldigvis lett å lage dem selv også. Pakker du dem inn og legger i en kjølebag er de dessuten perfekte å ha med på tur, på skolen, på jobben – ja de er i grunn perfekte å ha med både hit og dit.

På fransk heter dette pan bagnat (uttales pahhn ban-yah). Jeg kaller det store, gode rundstykker fylt med tunfisk og egg. Snadder!

Fylte rundstykker

Dette trenger du for å bake 16 store rundstykker
1,1 kg hvetemel
1 ½ ts salt
½ pk gjær, fersk eller tørr
7 dl vann, 37 grader
2 ss olivenolje

Fyll – beregnet til 3 rundstykker
3 egg
noen salatblader
1 boks tunfisk i olje
1 tomat
12 agurkskiver
Maldonsalt
nykvernet pepper

Kle et stekebrett med bakepapir.

Bland sammen det tørre til deigen. Bruker du fersk gjær rører du den ut i vannet før du blander alle ingrediensene til deigen. Elt deigen godt sammen. Bruker du miksmaster, lar du den elte deigen på medium hastighet i 8–10 minutter. Elter du for hånd, må du legge til noen minutter. Dekk bollen med plastfolie og et klede og la den heve til dobbel størrelse. Det tar mellom 2 og 3 timer. Vil du at prosessen skal gå litt fortere, øker du gjærmengden. Denne deigen egner seg også godt til kaldheving over natta. Da halverer du gjærmengden, bruker du forholdsvis kaldt vann og lar deigen heve på kjøkkenbenken over natta.

Dryss litt hvetemel på arbeidsbenken og hvelv deigen over. Del den i 16 like store deler og rull dem ut til boller. Plasser dem på stekebrettet, dekk dem med et klede og la dem etterheve. Med ½ pakke gjær i deigen, bør dem etterheve i 35–45 minutter. Mer gjær, reduserer etterhevetiden litt, og mindre gjær øker hevetiden.

Sett stekeovnen på 230 grader varmluft.

Skjær et snitt midt på rundstykkene før du steker dem i 12–15 minutter. Avkjøles på en bakerist.

Fyllet
Legg eggene i kaldt vann i en kasserolle og kok opp. La dem koke i 7 minutter. Skyll dem i kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Skrell og del dem i  båter.

Del rundstykkene i to. Legg i noen salatblader og fordel resten av fyllet på bunnene. Dryss over salt og pepper. Sett på lokket.

Fylte rundstykker

Kos deg!

2 kommentarer til “Fylte rundstykker”

  1. Jeg testet oppskriften hvor jeg lot deigen heve over natten. Da ble deigen utrolig bløt. Jeg måtte arbeide inn en del hvetemel ekstra for hånd, men noen rundstykker ble det ikke. Isteden så ble det et stort saftig brød.
    Det ble luftig og fint, og smaken var fortreffelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon