Løksuppe med lettsaltet svineknoke

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Løksuppe med lettsaltet svineknoke

Fremsynthet er bestandig en god ting når det kommer til suppe- eller grytekjøtt, for det i utgangspunktet ganske så kjedelige kjøttstykket formelig smelter på tunga etter noen timer i gryta.

De fleste supper og gryter som tilhører slow cooking-kategorien er ikke spesielt arbeidskrevende, de er bare tidkrevende. Det er varmen og gryta som gjør en stor del av jobben for deg. Så også med denne løksuppa hvor jeg koker med en lettsaltet svineknoke. Kjøttet er så mørt at det bare ramler fra hverandre og løken så rund og mild at du nesten ikke skjønner at det er løk.

Du må starte forberedelsene til suppa dagen før den skal spises, og du må beregne ca. 3 timer koketid for suppen. Men mesteparten av den tida greier suppa seg helt alene, uten ditt nærvær.

Løksuppe med lettsaltet svineknoke

Dette trenger du for å lage løksuppe med lettsaltet svineknoke, byggryn og kikerter til 8 personer
200 g byggryn
250 g tørkede kikerter, kan erstattes av tørkede gule erter
1 stk lettsaltet svineknoke
1 kg løk
50 g smør
2 ss olivenolje
2 ss hvetemel
salt
pepper
1 stk vossakorv, rundt 350 g
ev. litt persille til servering

Ha byggrynene og kikertene i en bolle og hell over rikelig med vann. La de stå til neste dag. Svineknoken må også legges i rikelig med vann over natta. La kjøttet stå i kjøleskapet.

Neste dag har du svineknoken i en stor kasserolle sammen med kikertene og byggrynene og koker opp. Bruk en stor skje til å ta av alt skummet som dannes de første kokeminuttene. Smak på vannet for å kjenne om det er passe salt. Tilsett eventuelt mer salt. La det stå og småkoke i 2–2 1/2 time.

Skrell og skjær løken i tynne skiver. Jeg bruker alltid skiveren på food processoren når det er snakk om så mye finsnitting på en gang, men du gjør akkurat som du vil.

Ha smøret og olivenoljen i en stor kasserolle og ha i løkskivene. La det surre på ganske svar varme i noen minutter til løken har blitt myk og blank. Den skal ikke ta farge. Ha i hvetemelet og rør rundt. Så sper du dette med kokevannet til knoken, kikertene og byggryna. Rør ut alle melklumpene før du tilsetter all væsken. Smak til med salt og pepper.

Legg svineknoken på et fat til avkjøling. Kikertene og byggrynene har du i sammen med løken. La løksuppen småkoke. Når knoken er så kald at du greier å ta i den, skjærer du av svoren og det tilhørende fettet. Kjøttet deler du opp i mindre biter med fingrene.

Ta skinnet av vossakorven og skjær den opp i mindre biter. Noen minutter før servering, tilsetter du knokekjøttet og vossakorven. La det bli gjennomvarmt.

Hvis du vil, kan du klippe opp til persille og ha over kjelen ved servering.

5 kommentarer til “Løksuppe med lettsaltet svineknoke”

  1. Denne suppa var kjempe god. Men jeg tilsatte også en gulerot, litt sellerirot og en persillerot. Det ble også kjempe godt. Har hatt den flere ganger nå og skal ha en ny kjele til uka igjen. Absolutt å anbefale.

  2. Hei Monika!
    Det er veldig hyggelig å høre at suppa falt i smak. Det er det som er så fint med supper som dette – så mange forskjellige smaker kan tilsettes med vellykket resultat.
    Marit 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon