Smørfylt kylling med rotgrønnsaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 45 minutter

Porsjoner: 4

Smørfylt kylling med rotgrønnsaker

Jeg elsker middager som dette; smørfylt kylling med rotgrønnsaker! Så enkelt å lage og så fantastisk godt å spise!

Når jeg skal tilberede kyllingen som her, liker jeg best å bruke fileter som fremdeles har skinnet på. Da kan man, som jeg gjør her, stappe masse gode smaker mellom skinnet og kjøttet, og få et herlig smakfult resultat!

LES MER! Sånn lager du BACONSURRET SVINEFILET I LANGPANNE

Du kan også kjøpe én hel rå kylling og beine ut den. Da får du med kyllinglårene også og de egner seg veldig godt i en rett som dette.

Ingredienser

Kyllingen
600 g kyllingfilet med skinn
2 greiner timian
10 blad salvie
30 g romtemperert smør
0.5 ts salt
nykvernet pepper

Rotgrønnsakene
6 potet
1 søtpotet
4 gulrot/gulrøtter
8 fedd hvitløk
1 ts salt
nykvernet pepper
2 ss olivenolje

Slik lager du smørfylt kylling med rotgrønnsaker

Sett stekeovnen på 225 grader varmluft.

Start med grønnsakene

Del opp potetene i mindre biter. Skrell søtpoteten og gulrøttene og del opp dem også. Hvitløkfeddene lar jeg bare være i skallet. Elsker å klemme ut det helt myke, bakte feddet fra skallet når middagen er ferdig.

Ha alle grønnsakene, inlkusive resten av salviebladene oppi en langpanne sammen med olivenoljen, salt og pepper og sett panna i stekeovnen. Stek i 10 minutter.

Så til kyllingen

Lag en lomme mellom skinnet og kjøttet på kyllingfileten. La skinnet sitte fast i hver langende. Finhakk timianbladene og 2 av salviebladene og bland dem sammen med smøret, halvparten av saltet og pepperen. Fyll smøret i lommen. Dryss salt og nykvernet pepper rundt hele kyllingfileten.

Brun kyllingfiletene på begge sidene på sterk varme i olje i stekepanna til den blir gyllenbrun. Det tar bare 2-3 minutter på hver side.

Skru ned varmen i stekeovnen til 200 grader, over- og undervarme. Stikk et steketermometer inn i kyllingfileten før du legger dem i langpannen med grønnsakene og steker til kyllingen har fått en kjernetemperatur på 70 grader.

Kyllingkjøttet blir best når det får hvile i 5 minutter før du skjærer det i skiver og serverer.

Smakfult måltid!

9 kommentarer til “Smørfylt kylling med rotgrønnsaker”

  1. Denne oppskriften slår aldri feil, saftig kyllingbryst av stange eller holte blir virkelig himmelsk med denne oppskriften! Jeg har variert den litt og lagt hvitløkssmør under skinnet fordi jeg ikke har hatt friske urter tilgjengelig og det smaker nydelig!

    • Hei Trine! Dette tror jeg er kyllingfileter fra Stange – som de her i Rema 1000. Ellers har Coop en egen gourmetserie fra Den Stolte Hane som er større enn de vanlige filetene og som har skinn på. Meny og Kiwi har nok også en egen serie fra Prior, tror jeg, hvor filetene har skinnet på. Disse er litt dyrere varianter, men kommer fra større dyr, og gir lettere et saftig resultat. Det går også fint å bruke vanlige kyllingfileter 🙂

    • Hei Solveig. Det står vel i oppskriften at dette er til 4 personer, så da er det bare å doble oppskriften. Lykke til og god middag!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon