Den beste kyllingburgeren!

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Den beste kyllingburgeren!

For veldig mange som besøker Mathallen i Oslo, er kyllingconfitsandwichen, som Stangeriet selger, en stor favoritt. Ungene her i huset er iallfall veldig glad i den, og ut fra køene som ofte bruker å være der, konkluderer jeg lett med at de ikke er alene. Her har jeg lagd min egen versjon av Stangeconfit-sandwichen hvor jeg koker kyllingen i en blanding av vann og eddik istenenfor i sitt eget fett.

Jeg liker denne versjonen veldig godt. Ja, godt fett gir mye god smak til mat, men innimellom kan det bli litt mye av det gode. Her bevarer jeg all den gode smaken i kyllingen allikevel.

Å bruke syre når du lager mat, kan være det som hever en rett fra å være god til å bli fabelaktig, og det er ikke mange dråpene som skal til. Syren gjør at de andre smakene også blir fremhevet. Både lime, sitron og eddik kan brukes.

Den beste kyllingburgeren!

Dette trenger du for å lage kyllingconfitburger til 6 burgere
1 hel stor kylling, ca 1 ½ kg
1 ts salt
2 ss olivenolje
2 litt store sjalottløker
2 fedd hvitløk
1 ts chiliflak eller 1 knust, tørket chili
20 pepperkorn
1 ts grov sennep (ikke pølsesennep)
1 dl hvitvinseddik eller epleeddik
vann

Coleslaw
½ hodekål, ca. 225 g
1 liten rødløk
1 gulrot, ca. 100 g
½ rød chili
25 g majones
75 g gresk yoghurt
1 ts sennep
saft av ½-1 lime
½­ –1 ts salt

Til servering
6 hamburgerbrød

Start med kyllingen. Del opp kyllingen i 4 deler slik at du skjærer løs lårstykkene og begge brystfiletene. Varm oljen i en gryte. Dryss salt på kyllingbitene før du har dem i den varme oljen og bruner dem på begge sider i 2–3 minutter på hver side.

I mellomtiden deler du sjalottløkene i to før du skjærer dem i tynne skiver. Hvitløkfeddene skjærer du også i skiver. Når kyllingen er brunet, tar du den opp, skrur ned varmen og har i løk, hvitløk, chiliflakene og resten av saltet. La det surre i noen minutter før du har i pepperkornene og sennepen og rører det inn. Legg kyllingbitene tilbake i gryta. Hell over eddiken og fyll på med nok vann til at det dekker kjøttet. Kok opp. Legg på et lokk og la det småkoke i 50 minutter. Slå av varmen og la kjøttet ligge i 30 minutter til. Så tar du opp kyllingbitene og river kjøttet løst fra beina og opp i mindre biter.

Den beste kyllingburgeren!

Sånn ser kyllingen ut når den er ferdigkokt. 

Coleslaw er fantastisk tilbehør til denne kyllingen. Coleslaw er rett og slett en kålsalat. Skjær kålen i tynne strimler, løken i tynne ringer og riv gulroten. Chilien finhakker du. Vil du ha litt hete i smaken, tar du med frøene, hvis ikke, fjerner du dem før du hakker den opp. Ha alt dette i en bolle og bland inn resten av ingrediensene. Smak til med limesaft, salt og pepper.

Varm hamburgerbrødene i grillpanna eller i stekeovnen før du danderer kylling og coleslaw mellom brødene.

Den beste kyllingburgeren!

Kyllingen kan godt lages klar dagen før servering. Da steker du den bare opp i stekepanna før servering.

2 kommentarer til “Den beste kyllingburgeren!”

 1. Hei, igår prøvde jeg meg på å lage denne retten – men skulle gjerne ønsket litt mer smak på selvekyllingen. Har du noen ide på evt hva jeg burde tilsette mer av? Kan man foreksempel bruke litt av den sausen den ble konfitert i til å helle over kyllingen?

  Takk for at du gir meg så mye inspirasjon, du lager akkurat slike retter jeg liker – så har prøvd veldig mange av disse rettene 🙂

  Mvh Camilla

 2. Hei Camilla!
  Takk for hyggelige ord.
  Ja, du kan bruke litt av sausen. Du kan også krydre kjøttet når det er ferdig. Kanskje med litt chilipulver eller helt finhakket chili. Det tror jeg blir bra.
  Lykke til 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon