Eplekake med vaniljekesam og kardemomme
Nystekt, fremdeles halvvarm eplekake! Høres det fristende ut? Elsker det! Elsker dessuten det faktum at det ikke er noen form for hokuspokus å lage en god eplekake.
Til denne eplekaken smører jeg pået lag med vaniljekesam før jeg legger på et godt lag med epler. Skikkelig digg. Oppskriften her passer til en liten langpanne jeg har som er 30 x 23 cm. Halverer du oppskriften, passer den perfekt i en rundform på 24. cm.
Dette trenger du for å lage en eplekake med vaniljekesam og kardemomme
250 g romtemperert smør
250 g sukker
250 g hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts kardemomme
4 egg
3 dl vaniljekesam
4-5 epler
2-3 ss brunt strøsukker
Sett stekeovnen på 180 grader og kle en liten langpanne med bakepapir.
Ha smør og sukker i en miksmaster og pisk det til det blir luftig og nesten hvitt. Det tar 5-6 minutter. I mellomtiden blander du sammen hvetemel, bakepulver og kardemomme i én bolle og eggene i en annen.
Tilsett melblandingen og eggene vekselvis i sukker- og smørblandingen. Rør det hele godt sammen for du heller det over i langpanna. Bruk en slikkepott til å fordele røren utover.
Hell over vaniljekesamen og fordel den jevnt utover.
Norske epler bruker du med skallet på. Bruker du utenlandske epler som har litt seigt skall, skreller du eplene før du deler dem i to og fjerner kjernehusene. Skjær dem så i tynne skiver.
Fordel eplene oppå kesamen.
Dryss over det brune strøsukkeret før du setter kaken på nederste rille i stekeovnen og steker den i ca. 50 minutter. Sjekk med en kakepinne for å se om kaken er gjennomstekt.
La kaken avkjøles litt før du serverer den. Du kan gjerne servere den med is eller en ekstra klatt med vaniljekesam til.
[…] and bottom photo by: Fru Timian Share this:TwitterFacebookMoreGoogleLike this:Like Loading…‹ Old Textile Mill Won the City […]
Fantastisk god eplekake – må være en av de beste jeg har smakt🤗
Å tusen takk for det, Anne1 Så hyggelig å høre 🙂