Det er noe eget med sandwicher som er så høye og innholdsrike at de garantert faller sammen når du starter å spise, selv om du er så dannet at du bruker kniv og gaffel. Og som er så høye at du risikerer å få kjeven ut av ledd bare ved tanken på å en overgaping. Gode smaker som gjør hverandre enda bedre når de kommer sammen. I tillegg til de klassiske sandwichingrediensene, salat, bacon, tomat og kylling, har jeg har lag en forholdsvis yppig wasabimajones.

Jeg bare vedder på at du kommer til å elske denne sandwichen!

Den beste kylling- og baconsandwichen!

Dette trenger du for å lage kylling- og baconsandwich til 4 personer
8 tynne skiver loff eller annet fint brød
olivenolje
salt
pepper
600 g kyllingfilet
8 skiver bacon, helt tørrsaltet
1 rødløk
2 tomater
noen salatblader

Wasabimajones
1 eggeplomme
1 ts grov sennep
1 dl solsikkeolje
1 1/2–2 ts wasabi
1/2 ts Maldonsalt
1 skvis sitronsaft

Lag majonesen først.

Ha eggeplommen i en bolle og rør inn sennepen. Spe med oljen – én og én dråpe mens du pisker i vei hele tiden. Du kan øke spehastigheten litt etter hvert, men vær forsiktig slik at majonesen ikke skiller seg. Rør inn wasabien og smak til med salt og sitronsaft.

Pensle loffskivene med olivenolje. Grill dem i en tørr grill- eller stekepanne. Legg dem til side.

Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem sammen med litt olje i en skikkelig varm stekepanne i noen 2–3 minutter på hver side. Etterstek dem på 180 grader i stekeovnen i 8 minutter.

Stek baconskivene til de blir sprø og gyllenbrune. Legg dem over på kjøkkenpapir slik at de blir sprø. Skjær rødløken i helt tynne ringer og tomatene i passe tykke skiver.

Så er det klart for å legge opp sandwichen. Hvirdan jeg legger opp min, ser du på bildet øverst i saken.

Den beste kylling- og baconsandwichen!

Sandwichen smaker best når den blir servert med en gang slik at alt som skal være sprøtt fremdeles er sprøtt.

Den beste kylling- og baconsandwichen!

Kos deg!

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *