Speilegg i tomatsaus – Huevos Rancheros

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Speilegg i tomatsaus – Huevos Rancheros

Mine spanskkunnskaper er særdeles labre. Jeg skulle vel greid å telle til tre: uno, dos, tres, men der stopper det. Det er derfor mulig at jeg tar munnen litt for full når jeg sier at denne retten betyr “egg for bonden”, men langt unna sannheten tror jeg ikke det er. Dette serveres til frokost eller brunsj på mexicanske gårder. Jeg antar de synes det er like godt med en skikkelig kraftig frokost etter en arbeidssom morgen som de fleste av oss.

I mitt lille univers, serverer jeg disse mexicanske bondeeggene i tomat- og chilisaus, gjerne til middag også. En riktig så god og enkel middag i grunn.

Speilegg i tomatsaus - Huevos Rancheros

Dette trenger du for å lage huevos rancheros til 4 personer
2 løk
2 fedd hvitløk
15 g smør
1 rød paprika
1 gul paprika
1 rød chili
1 boks, 4 dl, hakkede tomter
2 ts sitronsaft
2 ts tørket oregano
salt
pepper
1 ts sukker
8-10 cherrytomater
4 tortillalefser

Varm stekeovnen til 200 grader.

Skrell og finhakk løk og hvitløk og ha det i en stekepanne sammen med smøret. La det surre på forholdsvis svak varme i 4–5 minutter til løken har blitt blank og myk.

Fjern kjernehusene på paprikaene før du skjærer dem i skiver. Finhakk chilien. Fjern frøene hvis du vil ha den litt mildere. Ha det i panna og la det surre videre i noen minutter før du har i de opphakkede tomatene, sitronsaften og oreganoen, og lar det koke opp for så å småkoke i 10 minutter. Smak til med salt, pepper og en liten dæsj sukker.

Hell tomatblandingen over i en ildfast form eller en stekepanne som tåler å stå i stekeovnen. Denne jernpanna, som du ser på bildet, har et treskaft som jeg bruker å pakke inn i aluminiumsfolie når jeg setter i stekeovnen. Det går bra. (Så jeg bruker den stekepanna gjennom hele prosessen. Da får jeg minst oppvask.)

Lag 4 groper i tomatsausen og knekk et egg ned i hver. Del cherrytomatene i to og dryss dem over.

Sett forma eller stekepanna midt i stekeovnen og stek i ca. 12 minutter.

Varm tortillalefsene og server.

Speilegg i tomatsaus - Huevos Rancheros

Godt måltid!

 

5 kommentarer til “Speilegg i tomatsaus – Huevos Rancheros”

  1. […] Frokost – Huevos Rancheros Finn fram cowboyhatten og skjerfet, for her starter vi dagen med en skikkelig cowboyfrokost – speilegg i tomatsaus! Så har far i huset godt drivstoff å gå på de kommende timene! Kanskje til og med så mye at du kan ligge på sofaen mens han leker med ungene! […]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon