Jeg har latt meg fortelle at disse tacosene originalt lages av svinekjøtt som blir langstekt på rotisserie – du vet slike store grillpinner som roterer rundt og rundt. Jeg tror jeg har et rotisserie liggende i én eller annen skuff. Litt usikker på om det passer mine nye stekeovner eller om det var til den gamle.

Som du skjønner er det ikke hver dag jeg kobler til og bruker grillspydet som passer i stekeovnen. Jeg har ikke tenkt å bruke det til denne retten heller. Jeg finner fram grillpanna istedenfor. På sommerstid, er grillen helt eminent å bruke.

Kjempegod taco laget med svinefilet

Dette trenger du for å lage tacos med saftig svinekjøtt til 4 personer
3 fedd hvitløk
2 ts hvitvinseddik
1 ts tørket oregano
1 ts chilipulver
godt med nykvernet pepper
¼ ts spisskummen
½ ts salt
3 dl appelsinjuice
600 g svinefilet
¼ fersk ananas
1 sjalottløk
½ potte koriander
8 små tacolefser

Chilisaus
1 sjalottløk
saft av ½ lime
4 tomater
1 fedd hvitløk
2 hele eller 15–20 skiver jalapenos på glass
½ potte koriander
salt
nykvernet pepper

Grovhakk hvitløkfeddene og ha i en brødpose sammen med eddik, alt krydderet og appelsinjuicen. Del opp svinefileten i tynne skiver og ha i. Knytt sammen posen og la kjøttet marineres i kjøleskapet i 1–3 timer.

Mens kjøttet marineres, lager du chilisausen. Skjær sjalottløken i helt tynne skiver og ha dem i en liten skål. Ha over limesaften og la det stå i ca. 15 minutter.

I mellomtiden har du tomatene og hvitløkfeddet i en blender sammen med jalapenosen og mos det hele i 10 sekunder. Det skal ikke rekke å bli helt klumpfritt.

Ha det over i en bolle sammen med løken og limejuicen. Grovhakk korianderen og ha i. Smak til med salt og pepper.

Varm grillpanna til det nesten ryker av den. Ta kjøttet ut av marinaden og stek det på grillpanna i 2–3 minutter på hver side. Steketiden avhenger av hvor tykke kjøttskivene dine er. Pass på at du ikke steker lenger enn nødvendig.

Ha kjøttet over på en skjærefjøl og del det i ca. ½ cm store terninger.

Skjær vekk skallet på ananasen og del den i 1 cm tykke skiver. Stek den på grillpanna, i noen minutter på hver side, også. Ta det av varmen og del det opp i 1 cm store terninger. Ananasen blir veldig saftig og søt når den får noen minutter på grillpanna først.

Finhakk sjalottløken, varm opp tortillalefsene og grovhakk korianderen.

Fordel kjøttet på lefsene og topp det med finhakket løk, ananasbiter, koriander og chilisaus.

Kjempegod taco laget med svinefilet

Kjempegod taco laget med svinefilet

God tacomiddag!

 

 

Print Friendly

Lesernes kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *