Knasende kyllingtaco

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Knasende kyllingtaco

Liker du skjellene eller tacolefsene best? Jeg er veldig svak for de sprø skjellene, men spiser nok oftere de myke lefsene allikevel. Du vet hvordan det er når ungene foretrekker én ting og valget mellom det ene eller det andre egentlig ikke betyr så veldig mye for deg.

Nå har jeg lært at i Mexico spiser man myke tacolefser, mens man i USA – som er det største Tex-Mex-markedet – liker at det knaser av friterte tacoskjell. Nå har jeg aldri vært i Mexico, så jeg skal ikke være alt for påståelig med min lærdom her.

Nu vel. Her kommer en aldeles strålende oppskrift til deg som blir ekstra mo i knærne når knasingen tar til. (Og til deg som blir litt skeptisk når du hører navnet soppsalsa: ikke vær det! Det er kjempegodt og passer perfekt til denne retten.)

 

Sprø kyllingtaco med soppsalsa

til 4 personer
500 g kyllingbryst
1 sjalottløk
½ rød chili
2 tomater
2 ½ dl lyst øl
salt
12 små tubs eller tacoskjell

Soppsalsa
12–15 sjampinjonger
½–1 rød chili
2 ss olivenolje
¾ dl tørr hvitvin
saft av ½ sitron
salt
nykvernet pepper
10–15 blader basilikum

Sett stekeovnen på 200 grader.

Skjær kyllingfiletene i skiver og så i staver. Skjær løken i helt tynne skiver og finhakk chilien. Tomatene deler du i fine terninger.

Fordel kyllingstrimlene, løkringene, den finhakkede chilien og tomatterningene i en ildfast form og hell ølen over. Dryss over saltet.

Sett forma i stekeovnen og stek i 25 minutter til kjøttet er gjennomstekt. Mens kjøttet steker, lager du salsaen.

Skjær sjampinjongen i skiver og finhakk chilien. Du velger selv om du vil ha med frøene eller ikke. Det er frøene som sitter på mesteparten av sterkheten. Varm olivenoljen i en stekepanne og ha i soppskivene. La det surre på medium varme i 5–7 minutter. Tilsett hvitvinen og sitronsaften. La det koke opp for så å småkoke i 1–2 minutter. Smak til med salt og pepper.

Ta det av varmen og ta ut halvparten. Mos det med en stavmikser før du har det tilbake oppi panna og blander med resten av soppen.

Grovhakk basilikumbladene og ha i.

Bland sammen kyllingen og salsaen før du fordeler det i tubene eller skjellene. Dryss over noen flere basilikumblader og server.

Knasende kyllingtaco

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon