Wraps med biff og grønnsaker

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Wraps med biff og grønnsaker

Har du det bittelitt likt som meg, sliter du også med hverdagsmiddagene innimellom. Hodet er tomt for gode ideer og tiden til å lage noe er begrenset. Da er det jammen ikke enkelt å skulle sette noe som skjerper appetitten på bordet.

Jeg har derfor utfordret meg selv til å komme opp med gode ideer på middager som tar maks 30 minutter å lage. Altså fra du finner fram første ingrediens til middagen står på bordet. Og da snakker jeg ikke om å pytte en ferdigpizza i stekeovnen, men å lage den fra grunnen av selv. Med visse forbehold. I denne middagen bruker jeg for eksempel ferdigkjøpte tortillalefser. De baker jeg ikke. Og jeg bruker en tomatpesto. Den hadde jeg lagd selv noen dager tidligere, så den sto klar i kjøleskapet, men den kunne du også brukt ferdig fra et glass.

I tiden framover kommer jeg derfor til å komme med en del middager som passer inn i denne rammen: Middag på under 30 minutter!

Send meg gjerne dine lure tips på hva du lager innenfor den tidsrammen!

Wraps med biff og grønnsaker

Dette trenger du for å lage wraps med biff og grønnsaker til 4 personer
500 g entrecôte
5 poteter
2 ss olivenolje
1 dl vann
1 selleristilk
1 fedd hvitløk
½ brokkoli
½ bunt asparges
3 vårløk
salt
nykvernet pepper
4 fullkorns tortillalefser

Dressing
3 toppede ss gresk yoghurt
1 fedd hvitløk
2 ts tomatpesto – lag selv (se oppskrift helt nederst i saken) eller kjøp ferdig
salt
nykvernet pepper

Ta kjøttstykket ut av kjøleskapet og la det romtempereres mens du starter med potetene. Er de godt vasket, lar du bare skrellet være på før du skjærer det i helt tynne skiver. Her er det kjekt å bruke food processoren med med sånn skiveplate på. Da går skjæringen veldig fort og skivene blir tynne. Ha 1 ss av olivenoljen i en stekepanne med høye kanter og ha i potetskivene. La dem surre på forholdsvis høy varme i 4-5 minutter. I mellomtiden koker du opp vannet i en vannkoker og skjærer opp resten av grønnsakene med skiveren i food processoren. Ta med stilken på brokkolien også. Den smaker kjempegodt!

Ha i vannet og la det koke opp igjen sammen med potetene. Ha i resten av grønnsakene og la det koke og surre i ca. 5 minutter til. Da skal potetskivene være gjennomkokte.

Mens dette koker og surrer, steker du entrecôten. Dryss over salt og pepper. Varm resten av oljen i en stekepanne og stek kjøttet på sterk varme i ca. 3 minutter på hver side. Jeg liker det best når det er rosa i midten, og da er 3 minutte rpå hver side passe til et kjøttstykke som er ca. 2 ½ cm tykt. Legg kjøttet over på en skjærefjøl og la det hvile i noen minutter før du skjærer det i skiver.

Så til dressingen. Den rører du sammen på 30 sekunder. Ha yoghurten i en skål. Riv hvitløkfeddet på den fine siden av rivjernet og rør inn. Ha i tomatpestoen og smak til med salt og pepper.

Varm tortillalefsene i mikrobølgeovn i 30 sekunder eller innpakket i aluminiumsfolie i stekeovnen i ca. 5 minutter.

Dander grønnsakene og potetene på tortillalefsene med kjøtt og dressing på toppen. Rull sammen og spis!

Wraps med biff og grønnsaker

Wraps med biff og grønnsaker

Superkapp tomatpesto
1 glass – 280 g hakkede soltørkede to mater
evt. ½ dl olivenolje

Ligger de soltørkede tomatene i olivenolje, moser du bare alt innholdet i glasset med en stavmikser eller i food processoren. Er det solsikkeolje eller en annen oljetype, siler du den ut og sper med ca. ½ dl god olivenolje i moseprosessen. Pestoen skal være forholdsvis fast.

Pestoen du ikke bruker opp, holder seg i et lufttett glass i kjøleskapet i minst 1 uke. Den er perfekt å bruke til for eksempel pasta med tomatpesto.

PS! Du rekker å lage middagen, inklusive denne pestoen også, på 30 minutter.

Wraps med biff og grønnsaker

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon