Tomatsuppe med ostelokk

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tomatsuppe med ostelokk

Hjemmelagd tomatsuppe er, etter min smak, skikkelig godt og en helt perfekt hverdagsmiddag. Billig er den også. Og det kan jo være kjekt fra tid til annen.

Veldig ofte koker jeg egg og servere sammen med tomatsuppa, og kanskje også makaroni. Oppskrift på eggversjonen finner du her. I denne utgaven tar jeg sikte på å bruke opp både brødskalker og osterester og tar en fransk løksuppe-vri. Jeg plasserer brød og ost på toppen og lar det hele gratineres i noen minutter før det plasseres (nesten) farlig varmt foran sultne sjeler.

Tomatsuppe med ostelokk

Dette trenger du for å lage tomatsuppe med ostelokk til 4 personer
1 løk
2 fedd hvitløk
1 ss olivenolje
1 ts tørket oregano
1 ts salt
godt med nykvernet pepper
2 bokser, á 4 dl, most hermetisk tomat
5-10 dråper worcestershiresaus (kan utelates)
1 ts sukker
vann
4 skiver daggammelt brød
50 g hvitost

Finhakk opp løken og hvitløken og ha det i en kasserole smamen med olivenoljen, oregano, salt og pepper. La det surre på litt under medium varme i noen minutter, til løken blir blank. Ha i bokstomatene. Her bruker jeg helt moste tomater. Har du bare halvveis moste, eller hele tomater, kan du bruke en stavmikser for å mose dem når suppa er ferdig kokt. Kok opp og la det småkoke i 20-30 minutter. Tilsett worcestershiresaus og sukker og smak til med salt og pepper. Hvis suppa blir for tykk mens den koker, tilsetter du litt vann.

Mens suppa koker, setter du på gillelementet på stekeovnen, skjærer vekk skorpene på brødksivene og river osten.

Fordel suppa i 4 suppeskåler og legg i brødskiver og ost. Sett skålene på nest øverste rille i stekeovnen og gratiner osten under grillelementet.

Tomatsuppe med ostelokk

Vær forsiktig når du serverer suppa, for skålene er glovarme. Det kan nok være lurt å ikke sette dem rett på bordet. Da kan det bli brennmerker etter skålene.

Tomatsuppe med ostelokk

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon