Daimiskake med kaffesmak

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Tid: 50 minutter + frysing i minst 4 timer

Porsjoner: 12

Daimiskake med kaffesmak

Daimiskake med kaffesmak er en herlig gammel klassiker på kakefronten hos meg! Er den det hos deg også?

Daimiskake med kaffesmak er supert å lage hvis man skal ha besøk eller man skal hamed kake i selskap. Den er enkel å lage og kan lages i god tid i forveien, og så bruker den bestandig å være skikkelig populær hos alle som får den servert.

For å gi den tradisjonelle daimiskaken en liten variasjon, tilsetter jeg kruttsterk kaffe i denne! Og vi vet jo fra før at sjokolade, is og kaffe er en super kombo!

LES MER! Sånn lager du DAIMISKAKE MED EKSTRA MYE DAIM

Dette er en stor kake. Jeg bruker en rundform på 26 cm i diameter.

Ingredienser

Daimkake med kaffesmak

Mandelbunnen
175 g mandler
5 eggehvite(r)
125 g sukker

Daimisen
5 eggeplomme(r)
125 g sukker
6 dl kremfløte
0.5 dl kaffe sterk og kald
3 plate(r) daim doble pakker

Slik lager du daimiskake med kaffesmak

Lag nøttebunnen

Sett stekeovnen på 200 grader og legg bakepapir i bunnen av en rundform på 26 cm i diameter.

Ha mandlene i en food processor og kjør knivene rundt til det har blitt helt smulete. I mellomtiden pisker du eggehvitene i en mikser. Når de begynner å forme seg til hvite topper, tilsetter du sukkeret i en stråle og pisker det sammen til du får en blank og glatt marengs. Rør inn de malte mandlene. Fordel røren i rundforma og sett den på nederste rille i stekeovnen. Stek bunnen i 25 minmutter. Ta den ut og la den bli helt avkjølt.

Daimisen

Pisk sammen eggeplommene og sukkeret til du har fått en luftig masse og sukkeret er helt oppløst. I en annen bolle pisker du kremfløten til du får en luftig krem. Bland sammen eggedosisen, den piskede kremen og kaffen. Hakk opp to av de doble daimpakkene og rør inn.

Fordel dette oppå den avkjølte bunnen. Hakk opp den siste doble daimpakken og fordel det over kaken før du setter den i fryseren i minst 4 timer. Du kan gjerne la den stå over natta.

Kaken smaker bestandig best når den rekker å tine litt før servering, så husk å ta den ut i god tid.

Nyt livet!

23 kommentarer til “Daimiskake med kaffesmak”

    • Perfekt, Helly! Beklager tregyt svar, men kommentaren din hadde havnet i spam-boksen og der hørte den jo ikke hjemme 🙂

  1. Supergod – laget den for 2.gang i dag! Litt mye kaffesmak for enkelte i familien, så jeg reduserte litt denne gang.

  2. Hei Marit, det er 20 år siden jeg bakte daimkake, så nå hiver jeg meg rundt. Supert til dessert. Hils Adrian og Lea

    • Ja, du er jo rask på foten, Lisen, så da er det bare å hive seg rundt! Håper det smaker like godt nå som for 20 år siden 🙂
      Og takk, jeg skal hilse de to håpefulle 😉

  3. Hei 🙂

    Jeg prøvde også og piske opp massen med min kenwood. Funket ikke så jeg delte røren i 2. Etter og ha pisket halve røra i ca 10-15 min skilte røra seg og fløten begynte og bli smør 🙁
    Veldig synd 🙁

    • Og du er sikker på at du brukte SØT kondensert melk og ikke Vikingmelk eller annen kondensert melk? Da synes jeg det er veldig merkelig.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon