Den store stygge ulvens sjokoladekake

Du må være innlogget for å bruke disse funksjonene.

Legg til som favoritt

Legg til i ukemenyen

Legg til i handlelista

Den store stygge ulvens sjokoladekake

Da jeg var 6–7 år kom boken ”Mikke Mus’ kokebok” inn i mitt barndomshjem, og definitivt inn i mitt liv. Jeg var ikke særlig stor på lesefronten ennå, men kunne sitte å bla og bla i den boken, se på alle de fine tegningene og drømme meg bort. Og så mase på mamma om at hun måtte lage alle de gode tingene som boka bydde på.

”Den store stygge ulvens sjokoladekake” ble raskt en favoritt og mamma hadde opplæring for storesøster og meg slik at vi kunne bake den selv. Og jeg tror vi ganske fort ble flinke til å lage den. Jeg tror kanskje ikke ryddinga etter oss var like mye å skryte av.

Mange år etter at jeg lagde denne første gang, ble jeg introdusert til brownie. Da så jeg jo at min Disneykake også var en utgave av denne amerikanske favoritten.

Den store stygge ulvens sjokoladekake

Dette trenger du for å lage Den store stygge ulvens sjokoladekake
Oppskriften passer til en liten langpanne – 20 x 30 cm

2 egg
125 g sukker
150 g smør
50 g kokesjokolade
150 g hvetemel
½ ts bakepulver
90 g mandler

Sett stekeovnen på 175 grader og kle en liten langpanne med bakepapir.

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis. Det tar 7–8 minutter. Del opp både smøret og sjokoladen i mindre biter og ha dem oppi en glassbolle og smelt det i mikrobølgeovn eller over vannbad. Jeg bruker ikke mørk kokesjokolade til denne kaken, for det fantes ikke i butikkene i Trøndelag i min oppvekst, så jeg bruker en helt vanlig kokesjokolade med rundt 50% kakaopulver.

Bland det smeltede smøret og sjokoladen oppi eggedosisen, tilsett hvetemel og bakepulver og rør alt godt sammen. Grøvhakk mandlene og bland i. Hell røren over i langpannen og fordel den jevnt utover.

Sett forma midt i stekeovnen og stek kaken i ca. 15 minutter, til det har dannet seg en tynn skorpe på toppen.

La kaken avkjøles på en bakerist før du deler den i stykker og serverer. Du kan gjerne servere is til kaken.

8 kommentarer til “Den store stygge ulvens sjokoladekake”

 1. Den boka har vi her i huset også. Mannen min fikk den da han var liten og her i huset har begge guttene mine laget “Storeulv kaka” mange ganger.

 2. Ja, er det den heter på ordentlig, Heidi!
  Jeg har ikke boka lenger, så her er det memoreringen som gjelder!
  Morsomt med ting som går i arv på denne måten 🙂

 3. haha, den kokeboka var favoritten min som barn (har den faktisk fortsatt:D) Åh, nostalogi.. Får kanskje prøve ut noen av oppskriftene – tror faktisk aldri jeg har gjort det selv om jeg elsket å lese i selve boken:o

 4. Elsker kokeboknostalgi! Har selv en Disney kokebok som jeg fikk arve (!) da jeg var lita jente, “Snehvit og de syv dvergene”. Jeg lager fortsatt “Dvergenes muffins” den dag i dag 🙂

  Maria

 5. Tror det var Bestemor Duck kokebok og Donald kokebok og. Var med i Disney bok klubben og tror vi kjøpte gjennom den. Selv har jeg bare denne ene med Mikkemus. Tror jeg må finne den fram igjen jeg og, kokkelerte masse fra den til mor og far husker jeg 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Utvikling og Hosting av Sircon